Kou? Doe mij maar een warm land! #Evelinn

De winterperiode is mijn minst favoriet. Niet eens omdat ik een hekel aan Kerst of Oud en Nieuw heb, maar meer omdat ik gewoon niet van kou houd. Bij winter denk ik als eerst aan regen, hagel en sneeuw. Ik hoef dus niet zo nodig een sneeuwpop te maken, sta liever binnen klaar met de warme chocolademelk.

Mijn vrouw vindt dat koude weer wél leuk en de taken zijn dus weer eens goed onderverdeeld. Ik heb in verschillende landen gewoond en ik koos altijd voor de warme bestemmingen. Ik heb daardoor zeker tien jaar geen winter meegemaakt of temperaturen onder de 25 graden.

Lees ook

Je kunt je dus voorstellen dat toen ik na tien jaar weer in Nederland kwam, ik geen idee had hoe koud het eigenlijk kon zijn. Ik voel mij dus niet zo comfortabel bij het idee dat ik leef in een diepvrieskist. De stookkosten zijn bij ons thuis dan ook erg hoog en het kan niet warm genoeg zijn.

Dit is mijn derde winter weer in Nederland, maar gewend ben ik nog steeds niet. Soms vraag ik me af of zelfs een echte Nederlander kan wennen aan de vrieskou. Ik merk wel dat het krijgen van weinig zonlicht effect op me heeft en ik het liefst hele dagen binnen blijf zitten.

Mijn dochter van twee wil niet binnen zitten, maar lekker buiten rennen en spelen in de speeltuin. Ik moet mezelf echt dwingen om met haar naar buiten te gaan af en toe, terwijl ik ook wel weet hoe belangrijk frisse lucht voor een mens is.

Wat we er in de winter ook nog gratis bij krijgen is de hoeveelheid snot die mijn dochter kan produceren. Sinds ze naar de gastouder gaat is dit zeker verviervoudigd. Ondanks dat het voor haar weerstand vast goed is, vind ik snot maar iets vies. Het blijft me verbazen dat ze geen enkele moeite heeft met al dat snot dat maar uit haar neus druipt richting haar mond.

Als het te veel is dan haalt ze het weg met haar hand, waarna ik nog net niet kokhalzend alles schoon veeg met zakdoekjes. Door al die zakdoekjes lijkt het alsof ik sponsor ben van een groot zakdoekjesmerk. Ik kan echt niet wachten tot ze begrijpt wat neus snuiten betekent, dat zou zo veel schelen maar … terug verhuizen naar een warm land is ook geen slecht idee.

Hoe ervaar jij de winter? Zijn je kind(eren) vaak ziek en snotterig?

Lees ook van Evelinn: ‘Wij lijken wel een huishouden van Jan Steen!’

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht