Kraamverzorgster? Liever niet!

Het was half 10 ’s ochtends en ik had voor het eerst die nacht 3 uur achter elkaar geslapen. Maar nee hoor, daar kwam ze, met een bordje vol in vlaggetjes sneden brood met hagelslag zeggen dat het hoog tijd was om te eten en te douchen. Ik hou helemaal niet van hagelslag en mijn baby SLAAPT. Oja, en er was een reden dat de slaapkamerdeur dicht was.

Als een wasvrouwtje sjeesde ze door het huis en vond overal nog niet gewassen handwas, die ze permanent verpeste door ze in de wasmachine te stoppen. Tussen de regels door klaagde ze over mijn beroerde huishoudskills. Tsja, dat was er inderdaad een beetje bij ingeschoten de afgelopen maanden, met een huge buik en een dreumes die altijd een spoor van vernieling achterlaat.

Lees ook

Het grappige aan kraamverzorgsters is, is dat ze er allemaal hun eigen tips & tricks op nahouden, mits het binnen de protocollen valt. Zo ‘moest’ ze me adviseren om het zijligkussen weg te halen. Had ik zo mijn redenen voor, dus deed ik niet. En ik heb serieus gedacht dat ze aandelen had in borstvoeding. Want ondanks half ontstoken borsten, tepelkloven waar de Grand Canyon niks bij is én dysforische toeschietreflex leek stoppen geen optie.

Misschien was het omdat het mijn tweede was en ik aan een half woord genoeg had. Maar ik kon haar slecht om me heen verdragen en daar kon zij natuurlijk niets aan doen. Ze was kundig, wist veel en had jarenlange ervaring. Dat arme mens deed gewoon haar best, bijna niks op aan te merken. Ik had gewoon zo’n STAY AWAY FROM ME-gevoel en ik hoop oprecht dat ze dat niet gemerkt heeft.

En toen, na 5 dagen afzien, kwam het hoge woord eruit. Ze bood aan om langer te blijven. Ik had blijkbaar recht op verlengde kraamzorg. NEE! Maar mijn vriendin stemde gretig in en nog voordat ik er tegenin kon gaan was mijn neverending kraamweek een feit. Ze heeft me trouwens nog fantastisch geholpen met de overstap op flesvoeding, dat dan weer wel.

 

Auteur: Naar aanleiding van de reacties op deze blog wil ik graag nog even benadrukken dat dit mijn persoonlijke ervaring is geweest, op een moment dat het niet zo goed ging. Dit zegt dus niets over de kwaliteit van de kraamverzorgster of kraamverzorgenden in het algemeen.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (18)