Kriebels in m’n buik – letterlijk! #Giulia

Elke mama die ik ken, heeft mij erop voorbereid. Helemaal in het begin, toen ik nog maar een aantal echo’s had gekregen. Die echo’s die mezelf eraan herinnerden dat ik toch echt zwanger ben. “Geniet straks van al die schopjes!”, riepen ze dan. Geloof me, dat doe ik inmiddels. Kriebels in m’n buik, figuurlijk én letterlijk!

‘Je gaat het missen als ze er straks is!’ Iedereen zei het nog voordat ik überhaupt iets voelde, maar sinds ik ons meisje regelmatig voel trappelen weet ik absoluut dat ik dat ga doen. Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe het voelt om een lege buik te hebben. Die zeldzame momenten waarop ik stil lig en zij niet beweegt, voelen nu al akelig leeg. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar volgens mij zit er een behoorlijk actief meisje in mijn buik!

Lees ook

Continu die bevestiging dat ons kind echt in mij groeit, ik vind het fantastisch. Ik ben nooit meer alleen! Als ik achter mijn bureau aan het werk ben trappelt ze me heel laag in mijn buik, precies op de plek waar ik als het ware dubbelgevouwen zit. Alsof ze me wil zeggen: mama, ik wil meer ruimte! Geef ik mijn yogalessen, dan trappelt ze soms aan het eind ook gezellig mee als ik op mijn rug lig of de meditatie geef. Mijn deelnemers krijgen gewoon twee instructrices voor de prijs van één!

Het allerleukst vind ik samen televisiekijken. Met manlief op de bank, een dekentje over me heen, een van onze twee katten op mijn benen en dan zo’n druk trappelend meisje in mijn buik. Volgens mij zijn dit ook haar favoriete momentjes, want ze gaat soms echt flink tekeer! We liggen dan lekker serie te kijken met allebei een hand op mijn buik. Af en toe kijkt manlief me aan om bevestiging te zoeken: dat was een schopje, toch? Of tegenwoordig eerder verwonderd: dat was wel een hele flinke schop!

Ja, ons meisje kan er wat van. En mama maar genieten! Voor het slapengaan zetten we een liedje voor haar aan en negen van de tien keer begint ze dan al gauw te dansen. Datzelfde doe ik ’s ochtends als manlief al naar zijn werk is en ik nog even met een van onze katten in bed lig te knuffelen. Heerlijk om zo te gaan slapen en wakker te worden met ons vriendinnetje!

Tegenwoordig kietelt ze me zelfs als ik ’s nachts naar het toilet ben geweest. Ik kruip dan terug in bed, meestal op mijn linkerzij tegen mijn voedingskussen aan. Vrijwel direct begint er iets te kriebelen in mijn buik. Oeps, heb ik ons meisje ook wakker gemaakt door op te staan? Ach, ik vind het wel gezellig. Manlief ligt naast me te snurken en toch voelt het niet alsof ik in mijn eentje wakker ben. Met een brede glimlach val ik dan zo weer in slaap!

Wekenlang heb ik uitgekeken naar het moment waarop ik ons kind voor het eerst zou voelen schoppen. Inmiddels kan ik me al niet meer herinneren hoe het was om haar niet te voelen schoppen. Ja, dit ga ik absoluut missen als ze straks naast me ligt. Maar ik ben ook al ontzettend nieuwsgierig naar hoe al die trapjes van haar er in het echt uitzien.

Ik weet dat ze zich nu voornamelijk tegen mijn blaas afzet om zichzelf uit te strekken en haar hoofdje naar achteren te kantelen. Zouden we diezelfde beweging straks zien als ze in haar wiegje naast ons ligt? Een ding weet ik zeker: hoewel mijn buik tegen die tijd waarschijnlijk leger dan ooit voelt, zal mijn hart absoluut overstromen van liefde!

View this post on Instagram

29 weken!🤰🏻 En ook alweer +1 dag ☝🏻 Om de moedermaffia meteen maar even voor te zijn: nee, dat bedje blijft niet voor het raam bij de verwarming staan 🙄 Inmiddels staat het al netjes aan de andere kant, waar op het moment dat ik deze foto afgelopen zaterdag maakte nog héél veel kartonnen dozen stonden 🤷🏻‍♀️ Nu die zijn opgeruimd en de meubeltjes grotendeels in elkaar staan, wordt het tijd om in te richten! ❤️ Heerlijk, laat die nesteldrang z'n werk maar doen 😉 Vinden jullie het leuk om binnenkort wat meer van haar kamertje te zien?⁣ 💕 .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ . ⁣ #29wekenzwanger #derdetrimester #babykamer #babygirl #nursery #bumpie #bumpdate #babybump #proudmama #mommytobe #zwanger #babyontheway #alleenmaarliefde #baby #mamaenpapa #juni2019 #june2019 #pregnantlife #pregnantvegan #preggo #veganmom #babyspam #minime #indewolken #family #gezinnetje #29weken #29weeks #29weekspregnant ⁣

A post shared by Giulia (@renmeisje) on

Lees meer blogs van Giulia

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht