Landelijke staking onderwijs – op wie kun jij rekenen?

Deze donderdag, 5 oktober, staakt een groot deel van het basisschoolpersoneel in Nederland. De staking is ruim van tevoren aangekondigd, dus ouders met schoolgaande kinderen konden op tijd opvang regelen of zelf vrij nemen. Maar toch, je moet wel íets regelen.

Ik ga hier niet lopen klagen over die staking, integendeel, mijn zegen hebben ze. Ik hoop dat ze krijgen waar ze recht op hebben.

Lees ook

Los van dat ze alle recht hebben tot die staking, zadelt het ouders wel met een probleem op. Is er plek voor een extra dag op de opvang, kunnen opa en oma tijd maken of toch maar een vakantiedag opnemen? Her en der in het land vormen er allerlei alternatieven waar je ook terecht kan – sportclubs openen hun deuren en kinderopvang zorgen voor extra bezetting.

Ik wil op deze plek aandacht besteden aan alle mensen die donderdag extra moeite doen om onze kinderen op te vangen. Die verdienen naar mijn mening een lintje en een eervolle vermelding.

In mijn geval zijn dat mijn ouders. Donderdag mogen beide dochters bij hen op de boerderij komen spelen, zodat ik kan werken. Als klap op de vuurpijl mag ik ’s avonds bij hen aan tafel aanschuiven. Hoef ik ook nog eens niet te koken. Wat een weelde!

Dus pa en ma: Heel erg bedankt voor jullie hulp en liefdevolle zorg. Ik hou van jullie!

En wie wil jij bedanken?

 

Henriet Koornberg-Spronk

Henriët (39) is freelance vertaler Frans en Duits. Verder redigeert ze teksten van een schrijver. Ze combineert haar werk met de zorg voor haar twee dochters, Anna (9) en Iris (6). Ze is getrouwd met Heini. Naast gezin en werk is hardlopen haar grote passie. Op haar mamablog hallodagboek.nl schrijft ze over haar belevenissen als moeder.

Reageer op dit bericht