Leren praten: mijn dochter wordt eindelijk een kletsmajoor #Evelinn

Ons meisje begint eindelijk echt te praten tot grote opluchting van deze mama. Ze is al 2,5 jaar en het heeft echt wel even geduurd voordat ze echte woorden ging zeggen. Brabbelen deed ze al vroeg, dan klinkt ze echt als een snel pratende japanner iets waar ik ook heel erg van geniet als ze aan het spelen is en hele verhalen heeft. Maar het werd wel tijd voor wat meer echt woorden.

Soms zei ze een paar dagen een woord zoals ‘nee’ of ‘mama’, maar dat verdween weer om het vervolgens nooit weer te zeggen. Duidelijk maken wat ze wil is nooit een probleem geweest, want dat kan ze echt wel. Maar nu is het dan toch zover, het kletsen begint! Dit levert echt de meest mooie momenten op, want ze weet haar momenten wel te kiezen. Zo is haar favoriete woord op dit moment vies. Maar echt alles is vies. De hond, het eten, haar handen, maar ook ik en mijn vrouw worden regelmatig als vies bestempeld.

Lees ook

Van de week waren we in de speeltuin waar we regelmatig komen. Er lagen veel waterplassen in de speeltuin waar Mylène vakkundig om heen rent en ik elke keer denk, please spring er niet in, want dan moet ik met een vies krijsend kind onder mijn arm weer naar huis. Heel eerlijk, daar heb ik gewoon even geen zin in.

Wonder boven wonder gaat het elke keer goed, maar dan is er een ander meisje dat van de glijbaan gaat met onderaan een hele grote waterplas. Het meisje zet het op een huilen, waarop Mylène verschrikt opkijkt. Ze twijfelt geen seconde en rent naar het meisje.

Ik kijk vertederd toe hoe mijn dochter het meisje gaat helpen. Haha fout gedacht ze gaat er naast staan en gilt: “Mama, mama, is vies!” Ze blijft naast het meisje staan lachend en roept: “VIES VIES VIES.” Ik kan bijna mijn lachen niet inhouden, want hoe zielig ik het meisje ook vind, ik heb grootste lol om mijn dochter. Stiekem heeft ze helemaal gelijk, want het meisje zit van top tot teen volledig onder de modder.

Haar blonde haren zijn gitzwart en ook op haar jurkje is geen schoon plekje meer te bekennen. Het meisje loopt huilend met haar moeder mee en ik pak Mylène bij de hand om richtig huis te gaan, terwijl ze naar het meisje blijft wijzen en roept: “VIES, VIES, VIES”. Ik grinnik nog een keer en trek me lekker niks aan van de dodelijk blik die de moeder me toe werpt. Mijn dochter praat dus ik ben blij! 😉

Wat voor grappige uitspraken deed jou kind toen hij of zij net ging praten?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (1)