‘Lieve papa Jay’

Ik heb je de afgelopen weken gevolgd in het televisie-programma ‘Een huis vol’ . En ik ben fan van je. Wat ben je een onwijs leuke vader voor je vijf kinderen en wat heb ik een respect voor je.

Allereerst, respect voor het feit dat je je kinderen helemaal alleen opvoedt, nadat je vrouw anderhalf jaar geleden is vertrokken. Met zijn tweeën twee kinderen opvoeden vind ik al pittig.

Lees ook

Respect voor je tomeloze energie. Dat je om 5 uur opstaat om te zorgen dat alle kinderen gedoucht, aangekleed en met een volle maag op tijd op school zijn. Ik zou zeggen; dan maar even niet ’s ochtends douchen. Maar jij doet dat wel gewoon. En dan werk je nog en blijk je ook nog trainer te zijn van een voetbalteam.

Respect voor het nooit klagen. Ja, je zegt wel dat het zwaar is en dat je moe bent, maar het is een constatering en je zeurt er niet over.

Respect voor je inzet voor je kinderen. Dat je met vijf kinderen naar het voetbalveld gaat, eten klaarmaakt voor in de auto, om te zorgen dat één van je jongens kan trainen. Dat je zorgt voor geweldige verjaardagen met mooie cadeau’s, ondanks dat je het waarschijnlijk niet breed hebt. Je kinderen komen niks tekort.

Respect voor je manier van opvoeden; met geduld en humor. Dat je om 21.00 uur eindelijk rustig aan je kopje thee zit (nog geen eens op de bank ligt!), er een kind  naar beneden komt en je niet boos wordt, maar lachend zegt: ”Wat kom jij nou doen?”. Daar kan menig ouder, inclusief ikzelf, nog wat van leren.

En vooral respect voor de liefde waarmee je het doet. Je geeft ze een warme basis, laat zien dat ze geliefd zijn en dat je er altijd voor ze bent. Zo belangrijk voor (deze) kinderen. Dat ze het zo goed doen is echt jouw verdienste. Daar mag je heel trots op zijn.

Lees ook: ‘Alle papa’s ouderschapsverlof!’

(Beeld: Roland J. Reinders)

Sjifra Meester

Sjifra (38) heeft samen met Bjorn twee kinderen: Tijn van 5 en Yenthe van 3. Ze werkt als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Schrijven is haar grote hobby, waarbij ze bij voorkeur blogt over alles wat ze meemaakt met haar kinderen. Zowel de leuke en mooie, als de moeilijke en lastige momenten. Insta: @mevrouwmeester

Reageer op dit bericht