Mag ik mijn oude leven missen? #Sharon

Moederschap is naast die achtbaan het meest mooie dat mij ooit is overkomen. De onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kleine spruit … met geen pen te beschrijven! Ik kijk nog elke dag naar mijn mini vol bewondering dat ik haar mama mag zijn. Na bijna een jaar fulltime toewijding aan het moederschap voel ik nu dat ik ruimte voor mezelf nodig heb. Naast mama, vriendin, schoonmaakster en geliefde bestaat er een variant die erg ambitieus is. Die laatste heb ik ernstig verwaarloosd.

Ik wil graag de beste versie van mezelf zijn, juist voor Marlie! En ik geloof er sterk in dat ik dit deel van mezelf ook moet voeden om een gelukkig mens te zijn. Dat geluk draagt dan bij aan mijn energie als moeder en komt alleen maar ten gunste van mijn kleine meisje. Uiteraard zijn mijn voorwaarden aanzienlijk veranderd. Het doel is om onze financiën te kunnen behappen in zo min mogelijk uren werken. Mijn wens is zoveel als haalbaar is mama te mogen zijn tot ze naar school gaat.

Lees ook

En dan breng je, je kleintje naar de opvang en laat je haar een vaste dag per week in de liefdevolle handen van oma en opa. De tweestrijd tussen schuldgevoel en ruimte voor jezelf is echt een pittige. Dat zwangerschapsbrein blijkt echt te bestaan en mijn aandachtsspanne is gelijkend aan de goudvis. Ik merk dat mijn aandacht al snel afdwaalt en ik veel te vaak mijn mobiel check. Werkend in een te hippe tent neem ik een moment om alles in me op te nemen. Aan een tafeltje verderop zitten twee meiden te praten. Hippe outfits, perfecte make-up, geen wallen en kleding zonder vlekken. En voor een kort moment dwaalt mijn gedachte af naar twee jaar geleden. Rondreizend in bruisend Thailand, slapen op een vlot, aandacht voor mijn lief en vol in het leven staan.

Ineens betrap ik mezelf erop dat ik het mis! Dat ik haar, mijn oude zelf, mis … Vervolgens voel ik een golf van boosheid en ga ik met mezelf een stevig monoloog aan hoe ik het me in mijn hoofd haal mijn oude ik te missen! Marlie is het mooiste wat ik heb. Mijn hart stroomt over van liefde voor haar maar mag ik mijn oude zelf soms missen? De variant op hakken zonder de ‘oorlogsstrepen’ van zwangerschap? Degene die zich zelfverzekerd voelde en best een druk fabuleus sociaal leventje had? De reislustige vrouwelijke Sharon die vol plannen en ideeën zat?

Ik biecht het op … ik mis mij en ben die vrouw geworden die mijn naïeve oude zelf nooit zou worden. Ik bevind mijzelf ook vaak in sportkleding en zonder make-up in de supermarkt. Had nooit van een ‘vetschort’ gehoord tot ik er zelf eentje bleek te hebben. Comfort is ineens belangrijker geworden dan wat het oog wil en ik voel me verre van sexy met melktieten, vetschort en de kilo’s die er nog af moeten. De vermoeidheid speelt ook een enorme rol en ik kan de verleidster versie nog steeds niet traceren.

Dus ja … ik mis mijn oude zelf maar wil nooit terug naar mijn leven voor Marlie. Want hoe zeer ik mezelf ook mag missen … ik vind het een zegen om mama te zijn van mijn geniale dreumes! Dus lieve mama, wees wat minder streng voor jezelf! Probeer ergens in je overvolle schema ruimte te maken om adem te halen. Doe waar je je goed bij voelt maar vergeet jezelf niet in deze rollercoaster. Want ook jij bent belangrijk en jou geluk straalt door op je prachtige kind(eren).

Lees ook: ‘De jungle die vaste voeding heet’

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht