Mama zijn en een baan zoeken. Help! #Sharon

Ik moet bekennen dat ik nooit moeite heb gehad met het vinden van een baan. Over het algemeen werd ik bij de helft wel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en rolde er minimaal twee voorstellen uit waaruit ik mocht kiezen.

Absolute luxe positie besef ik mij nu. Ik heb HBO niveau, een post HBO opleiding gedaan en best zware banen gehad in management posities. Een veelzijdig CV waar heus wel vraag naar zal zijn toch?

Lees ook

Nu ik weer terugkeer op de arbeidsmarkt, omdat mijn eigen zaak onvoldoende financiële support geeft, ben ik gechoqueerd. Ik wil inderdaad parttime werken, omdat de kosten voor kinderopvang zo fors zijn, dat ik er per saldo op achteruit ga wanneer ik fulltime ga werken. Een bizarre conclusie na herhaaldelijke berekeningen, proefberekeningen op de toeslagen site en gesprekken met andere moeders.

En parttime … het blijkt nog steeds een tamelijk vies woord. Wanneer je op de diverse jobboards het woord of zoekfunctie gebruikt, krimpt het aanbod significant. Wanneer je zoekfilters instelt is het aanbod wat dagelijks voorbij komt schoonmaakwerk, lichte receptie functies en administratieve ondersteuning.

Laat ik beginnen dat mijn parttime 32 uur is geworden, omdat 24 uur eigenlijk niet te vinden was. En dan nog is het vrijwel onmogelijk te noemen om ergens op gesprek te komen. Wat ik veel terugkrijg is dat ik een te zwaar profiel heb en dat ze verwachten dat ik mij ga vervelen, omdat de functie niet zo uitdagend is. Dit ondanks mijn motivatie die duidelijk aangeeft dat mijn ambitieniveau sterk veranderd is door het alleenstaand moederschap.

Aan de ene kant staan we met z’n allen te springen om goed gekwalificeerd personeel … Ben ik niet objectief genoeg wanneer ik aangeef dat ik vind dat de werkende moeder nog steeds ‘benadeeld’ wordt? Want laten we eerlijk zijn … wanneer je als moeder terugkeert op je oude werkplek na je zwangerschapsverlof is je caseload hetzelfde gebleven en mocht je minder uren gaan werken, is het niet zo (over het algemeen) dat je iets van je functie kan afstoten omdat je er minder tijd voor hebt.

Hetzelfde werk alleen in minder uren gepropt. Herkenbaar? En dan te bedenken dat de maatschappij er steeds meer op gericht is dat beide ouders werken. Hoezo wordt dit deel van de arbeidsmarkt zo onderbelicht? Elke moeder die ik spreek herkent zichzelf hierin.

Jij ook lieve mama? Is dit wellicht ook één van de redenen waarom mama’s zo gebukt gaan onder het eisenpakket waaraan ze moet voldoen? ♡

Meer blogs van Sharon lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht