Mama’s opgelet: de trends van 2019

2018 was het jaar van dierenprints, tipi-tenten en pasteltinten. We ontkwamen niet aan deze trends. Benieuwd wat ons te wachten staat in 2019? Wij hebben een aantal trends voor je op een rijtje gezet.

#1. Beestenboel
Deze trend was ook al in 2018 zeker niet te missen, maar in 2019 zetten we deze trend lekker door. De slangenprint, tijgerstrepen, luipaardvlekken, zebrastrepen en panterprintjes zijn niet meer weg te denken uit je garderobe. Ga all out met een broek(pak), blouse, jurk of iets subtieler met een accessoire. Rooarrr!

Lees ook

#2. Matchen met je mini-me
Match de outfit van je mini met die van jou of je partner. Van top tot teen fashion twins of alleen matching schoenen, je kan zo ver gaan als je zelf wilt. Wij van de redactie zijn helemaal weg van deze trend!

#3. Van donkerblauw tot okertinten en terracotta in de kinderkamer
In 2018 zagen we vooral pasteltinten in de kinderkamers, maar in 2019 maken de pasteltintjes plaats voor de zwaardere tinten; donkergroen, donkerblauw, verschillende okertinten en terracotta. Deze kleuren kun je niet alleen op de muren gebruiken, maar ook in de accessoires. Deze trend kleuren zijn leuk te combineren met een jungle thema of rotan accessoires!

#4. Babycorner
In plaats van een babykamer kiezen steeds meer ouders voor een babycorner. Een babycorner is een hoekje in de ouderslaapkamer speciaal ingericht voor je baby. Een leuk alternatief voor wanneer je je baby graag dichtbij je houdt of geen ruimte hebt voor een aparte babykamer. Echt, dit wordt helemaal hip! Inspiratie nodig? Onze blogger Margot richtte haar babycorner zo in.

#5. Milieu vriendelijke producten
Producten zoals milieuvriendelijke luiers, houten speelgoed en gerecyclede kleding laten minder gebruikssporen achter. In 2017 groeide de aankoop van houten speelgoed en de besparing voor milieuvriendelijke kleding al fors. Nu steeds meer en meer mensen interesse tonen in duurzaamheid, zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven helemaal hot. In 2019 wordt verwacht dat duurzame materialen niet langer de uitzondering maar de regel zullen zijn. Yes!

#6. Elektrische kinderauto
Een autootje voor je kind is natuurlijk iets van alle tijden, maar in 2019 zijn de elektrische kinderauto’s helemaal hip (en best wel prijzig). Je kunt je kind laten rijden in auto’s waar je zelf van droomt. Jij als ouder kunt deze auto op afstand besturen. Leuk voor je kind, maar natuurlijk ook voor jou. Kan je toch zeggen dat je de auto van je dromen hebt bestuurd. Vrooemm!

Wat is jouw favoriete trend voor 2019?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht