Mama’s opgelet: dit zijn dé trends voor 2018

2017 was het jaar van de babynestjes, de gender reveal party’s en de tipi-tenten. We zagen ze óveral. Benieuwd wat ons te wachten staat in 2018? Wij hebben een aantal interessante trends voor je op een rijtje gezet

#1. Pasteltinten in kinderkamers
In plaats van bedrukt beddengoed en dozen gevuld met kleurrijk speelgoed, kiezen ouders steeds meer voor rustige pasteltinten als zachtblauw, -groen en -grijs.

Lees ook

#2. Speelgoed van hout
Ook kleurrijk en plastic speelgoed zijn niet meer zo populair. We zien wel dat houten speelgoed al populairder wordt. De aankoop van houten speelgoed is de laatste maanden met maar liefst 173% gestegen. Vooral houten auto’s, houten keukentjes en houten puzzels zijn razend populair. Weg met al dat plastic, lang leve het milieu!

#3. Next level nesteldrang
Nesteldrang krijgt vanaf dit jaar een extra betekenis. Niet alleen een naam bedenken, een kinderdagverblijf uitzoeken en de luiertas inpakken behoren tot de voorbereidingen. Pre-baby-bucketlists en moodboards zijn de nieuwe grote trends. Voordat je kleine geboren wordt, ga je nadenken wat je allemaal met hem wilt gaan doen, vervolgens visualiseer je dat. Echt, dat wordt helemaal hip!

#4. Tipi-tenten
Oké, helemaal nieuw is deze trend niet. Halverwege 2017 zagen we de tipi al veelvuldig voorbij komen, maar hij blijft dit jaar minstens net zo populair. Waar de tenten eerst alleen werden opgezet bij speciale gelegenheden, zien we dat ze vanaf dit jaar steeds vaker bij ‘het vaste interieur’ gaan horen. Leuk!

#5. Milieuvriendelijke producten
Milieuvriendelijke luiers en gerecyclede kleding laten minder gebruikssporen achter en zijn daardoor populairder dan ooit. De besparing voor milieuvriendelijke kleding is de afgelopen 12 maanden met maar liefst 750% gestegen en deze groei, wordt naar verwachting alleen maar groter in 2018. Yes!

#6. Pom poms
Pom poms zijn dé accessoire van het jaar. De verkoop van deze gezellige versieringen stegen eind vorig jaar al met 444%, ja echt. Pom pom-tapijten een pom pom aan je telefoon en pom pom-slingers, je kan het zo gek niet bedenken. We gaan ze echt overal zien dit jaar!

(Bron: Dailymail.co.uk)

Lees ook: ‘Dit worden de 10 populairste babynamen van 2018′

 

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht