Mama’s opgelet: dit zijn dé trends voor 2020

Wat vliegt de tijd! 2019 is alweer bijna om, het jaar van milieuvriendelijke items, dierenprintjes en elektrische kinderauto’sBenieuwd wat ons te wachten staat in 2020? Wij hebben een aantal trends gespot en voor je op een rijtje gezet.

#1. Dé babykamer trends 
Je ziet het bijna bij iedereen op z’n Pinterest-bord. De natuur is in 2020 hét thema voor de babykamer. Zo zijn meubels van natuurlijke materialen hot. Denk aan rotan, riet, jute, bamboe en hout.  Qua kleuren ga je veel tinten bruin en groen zien. Ook nog steeds hip: diepblauw, bordeauxrood, grijsblauw, vergrijsd roze of okergeel. En de rieten reiswieg is weer helemaal terug! Verder is een botanisch behang vol weelderige bladeren en haakjes of knoppen in de vorm van een olifantenkop komend jaar hot. Doe daar ronde, jute kleedjes of grote opbergmanden van natuurlijk materiaal bij en je babykamer is JE van HET komend jaar.

Lees ook

#2. Terug naar de jaren ’70
Nostalgische kleding van het verleden duikt opnieuw op. De 70’s-look is in 2020 helemaal the bomb. Voor mama betekent dat flared broeken, rokken tot over de knie, jumpsuits en strakke patronen. Voor de allerkleinsten ga je ribcord en fluffy stoffen zien. In 2020 ga je sowieso een hele grote diversiteit aan materialen zien. Ga vooral lekker combineren. Het mag en kan!

#3. Self-care: Mama zorg goed voor jezelf
Zeg mama, vergeet je niet voor jezelf te zorgen?! Steeds meer moeders krijgen te maken met een depressie of met een burn-out.  Daarom wordt self-care steeds belangrijker en we zien een trend in dat steeds meer jonge moeders zich hier bewust van worden en daadwerkelijk actie ondernemen. Zit je er een beetje doorheen komend jaar? Regel oppas, boek dat dagje wellness, praat met een coach of zoek op internet hoe je goed kan mediteren of bezoek een yoga-les. Je hebt het verdiend en ga dat ook zien. Even een stapje terug doen, goed adem halen en goed voor jezelf zorgen, want daar wordt ook je gezin het allergelukkigst van. Dus mama als je dit leest, zorg goed voor jezelf en volg deze trend!

#4. Doe maar duurzaam
In 2020 zet deze trend door. We worden bewuster en we kiezen vaker voor producten zoals milieuvriendelijke luiers, houten speelgoed en gerecyclede kleding. In de afgelopen jaren groeide de aankoop van houten speelgoed en de besparing voor milieuvriendelijke kleding al fors. Nu steeds meer en meer gezinnen interesse tonen in duurzaamheid, zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven helemaal hot. Een mooie trend vinden wij. Kies en koop bewust!

#5. Hét kraamkado van 2020
Kraamcadeau’s … het blijft lastig. Wat willen kersverse mama’s nu echt hebben? Nou, wij weten het wel. Eten! Laatst vroegen wij op Facebook wat jullie het leukste kraamkado vonden dat jullie ooit hadden gekregen en de reacties waren opvallend. Veel moeders vroegen om het volgende … eten! Carpaccio, rosbief, paté en wijn waren de meest voorkomende antwoorden. Ook is een bon van een afhaalservice heel populair. Dus ken jij iemand die in 2020 is uitgerekend? Zet deze trend door en zorg voor een lekkere maaltijd of bon.

#6. Slim speelgoed
Slim speelgoed is hot en hiervan verschijnen steeds meer varianten in speelgoedwinkels. Van poppenhuizen die kunnen praten tot knuffelhondjes die kunnen rennen en zitten op commando. Daarnaast heb je ook interactief en slim speelgoed die je aan de smartphone koppelt en zo tot leven komt. Misschien zit jou kind volgend jaar wel te praten tegen zijn knuffel of digitaal vriendje. Het zou zo maar kunnen. Het begin van een robot in huis? Het begint er op te lijken. 😉

#7. Babyshower? Wat dacht je van Mommy blessing!
Babyshowers, dat weten we nu wel, maar wat dacht je van het fenomeen Mommy Blessing? Je viert dit als je zwanger bent samen met de meest liefdevolle mensen om je heen. Zij verwennen je die dag compleet en vieren samen met de mama to be de prachtige transitie naar het moederschap. Van een weldadig voetenbad tot een heerlijke massage. Alles mag en kan. Onze blogger Sharon legt in dit blog uitgebreid uit wat Mommy blessing is. Wij hopen stiekem dat dit een trend wordt in 2020!

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen van 2019

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht