Met je baby naar de bieb? Ja!

Ik ben mijn hele leven al een boekenwurm. Als kind kon ik al uren zwerven door de bibliotheek op zoek naar nieuwe pareltjes. Toen ik zwanger was keek ik er dan ook al naar uit om met mijn mini-me boekenwurmpje hetzelfde te gaan doen. Zo rond haar eerste verjaardag zou ik haar wel een keertje lid maken van de bieb, want voor die tijd had ze er nog niks aan.. toch?

Toen Arya een maand of 4 was kreeg ik een brief in de bus van BoekStart, met daarin een uitnodiging om haar lid te maken van de bieb. Met je baby naar de bibliotheek? Daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Dat vroeg beginnen met voorlezen goed is voor de (taal)ontwikkeling, dat wist ik wel, maar dat ze ook daadwerkelijk boekjes hebben bij de bieb voor je baby?

Lees ook

Nieuwsgierig ging ik dus met mijn baby richting de bibliotheek. Al snel was Arya lid en kregen we een leuk knaloranje koffertje mee met twee boekjes en een boekenbon voor een kinderboek. En wat bleek? De bieb heeft dus inderdaad allerlei boekjes te leen voor de allerkleinsten. Stoffen boekjes, boxboekjes, voelboekjes, keuze genoeg! En ook voor dreumesen en peuters is er meer dan genoeg te leen (en dan gaan wij naar een erg kleine buurtbibliotheek!).

Ondertussen wandelen we elke vier weken naar de bieb om nieuwe boekjes te halen. Arya vindt het prachtig om tussen alle boeken te neuzen, terwijl we samen weer een aantal nieuwe exemplaren uitzoeken die mee naar huis gaan. Het baby/dreumes/peuterhoekje is leuk ingericht en er staat zelfs een box waar ze altijd graag omheen loopt. Thuis aangekomen wil ze de boeken maar al te graag lezen en ook in de weken die volgen worden de boeken regelmatig tevoorschijn gehaald.

Zonder BoekStart had het een tijd langer geduurd voordat Arya lid geworden was van de bieb en hadden we veel gezellige voorleesmomenten gemist. Ze is nu zelfs zo dol op voorlezen geworden dat we het als stimulans gebruiken om haar los te leren lopen. En zodra we samen de bibliotheek in lopen, komt er een enorme lach op het kleine gezichtje van mijn meisje. Dus met je baby naar de bieb? Zeker wel!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BoekStart.

Lidewij Timmermans

Lidewij (26) is getrouwd met Raymond en thuisblijfmama van hun peuterdochter Arya en babyzoontje Ayden. Samen hebben ze ook nog drie harige kattenkindjes.

Leave a comment (2)