Met stomheid geslagen over deze Amerikaanse wetgeving #Sharon

Ik ben met stomheid geslagen wanneer ik lees over de ‘Abortion Ban’ welke is aangenomen in de staat Alabama en de ‘Fetal Heartbeat Law’ in Ohio. De enige uitzondering voor abortus in Alabama is wanneer je als moeder in levensgevaar bent. Ohio doet abortus in de ban wanneer de hartslag van een foetus is te registreren (vaak al vanaf 6 weken). Ik twijfelde erg om hierover te schrijven, maar ga het toch doen.

Ik ben geen voorstander van abortus als ‘anticonceptiemiddel’ en ben absoluut voor het leven wat in je groeit. Laat dat duidelijk zijn, maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat wanneer een vrouw of tiener zwanger raakt van een verkrachting of incest dit kind moet dragen tot het geboren wordt.

Lees ook

En hoezeer ze ook prediken voor het leven wordt er niet gesproken over het systeem waar deze kinderen in belanden als ze geboren zijn. Ook lees ik vrij weinig over de studies die aantonen dat een kind dat ongewenst is dat al registreert in de baarmoeder met alle gevolgen van dien. Beschadigde vrouwen die beschadigde kinderen ter wereld brengen en soms met ernstige afwijkingen, omdat bijvoorbeeld incest vaak niet lijdt tot gezonde kinderen.

Dit staat los van het feit dat ik van mening ben dat een vrouw de keuze moet hebben om een zwangerschap af te willen breken. Een keuze die je niet zomaar maakt. De abortus verdwijnt weer in de illegaliteit, waardoor we terug gaan naar de ‘doe-het-zelver’ die vrouwen zo dusdanig kunnen beschadigen met onvruchtbaarheid tot gevolg. Een groep van louter mannen hebben hiermee ingestemd en ik vind het onbegrijpelijk dat dit anno 2019 nog mogelijk is.

En ja, er zijn veel meer landen waar abortus nog steeds illegaal is. Maar in plaats van dat de discussie wordt heropend is de toon gezet voor nog meer ongelijkheid tussen man en vrouw. Het is zelfs zo dat een verkrachter een lagere celstraf krijgt dan een vrouw die abortus pleegt.

En tot overmaat van ramp kan een miskraam ook in twijfel worden getrokken en een onderzoek gestart worden, waarbij de vrouw alsnog veroordeeld kan worden. Dit maakt mij boos, verdrietig en het onbegrip is niet in woorden uit te drukken, want volgens mij is het streven om minder mensen op deze aarde neer te zetten die moeten herstellen van hun jeugd. Daarmee doel ik op het feit dat het grootste gedeelte van deze (beschadigde) mensen de helft van hun volwassen leven bezig is met het uitvinden wie ze werkelijk zijn. Vaak zijn ze daardoor haast hun hele leven bezig met het herstellen van de schade.

En dan kijk ik naar mijn slapende meisje en dan ben ik zo blij dat ik in dit gekke kleine landje woon. ♡

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)