Mijn babyshower: over strippen, maar dan anders! #Giulia

Die jaar geleden had ik rond deze tijd mijn vrijgezellenfeest, nu mijn babyshower! Wat een feest om samen met vriendinnen die enorme mijlpalen in mijn leven te mogen vieren. Net als drie jaar geleden was er lekker eten, deden we leuke spelletjes én hadden we het over strippen! Maar dan anders …

Al maanden kon ik me verheugen op vanmiddag, want deze controlfreak liet zich niet verrassen. Mijn schoonzusje en beste vriendin weten dat ik niet zo van verrassingen houd, althans niet in mijn planning. Ze hadden mij dus fijn betrokken bij het kiezen van de datum en zo stond mijn eigen babyshower al maandenlang in mijn agenda!

Lees ook

Heel fijn, want daarmee wist ik voldoende. Wat we zouden gaan doen, dat hoefde ik absoluut niet te weten. Ik wist dat ik deze middag vrij moest houden en dat het een geslaagde middag zou worden, want dat vertrouw ik die dames wel toe. En het is ze wederom gelukt!

De middag startte met een heerlijke verzorgde lunch, die vrijwel geheel vegan was! Zelf had ik dat nooit kunnen bedenken, dat ze dat voor mij zouden regelen. Het zag er allemaal prachtig uit en smaakte heerlijk! Vervolgens gingen we over op een quiz: wie van ons zie je op welke babyfoto? Geweldig, dat spelletje hoort gewoon bij een babyshower en blijft zo leuk. Sommigen lijken veel op hun mini-me, terwijl je bij anderen echt moet zoeken naar gelijkenissen. Ik ben zo benieuwd hoe dat straks bij ons meisje gaat zijn!

Daarnaast beantwoordden de dames ook een aantal vragen over mijn mini-me. Wanneer wordt ze geboren, hoe lang zal ze zijn en hoeveel zou ze wegen? Het goede antwoord was het antwoord dat ik zelf zou geven. Mijn gok? Ik denk dat ze ongeveer een weekje eerder komt dan de uitgerekende datum, iets meer dan 3 kilo weegt en net geen 50 cm lang is. Maar wie weet zit ik er wel he-le-maal naast!

Nadat ik van de dames een prachtig cadeau had gekregen, gingen we over op 30 seconds. De babyshower editie! Ja, die kun je blijkbaar zo via Google vinden en zelf uitprinten. Tipje, hoor! We moesten elkaar woorden uitleggen die we soms niet eens uit konden spreken en vooral de dames die zelf nog nooit zwanger zijn geweest, hadden soms totaal geen idee waar het over ging.

Grappig om zo te merken dat je in een aantal maanden al zo veel geleerd hebt! Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu termen als perineum massage, meconium en Braxton-Hicks contracties zou kennen. De samenstelling van ons gezelschap leverde bovendien soms hilarische momenten op.

Drie vriendinnen zijn in het afgelopen jaar nog bevallen, eentje is net zover in haar zwangerschap als ik, de beide aanstaande oma’s zijn deze fase natuurlijk al behoorlijk ontgroeid, twee andere vriendinnen hebben ook al tieners in huis en dan blijven er drie over voor wie hun eerste kennismaking met dit wereldje via mij verloopt. Terwijl de een dus in termen van vroeger spreekt, kent de ander alle hippe merkjes van nu. Vooral die laatste drie dames keken ons af en toe echter stomverbaasd aan: ‘Wát is een totaalruptuur?!

We hebben soms werkelijk dubbel gelegen van het lachen tijdens dit spel om de geniale beschrijvingen die we verzonnen om elkaar al deze termen uit te leggen. Het meest memorabele moment was echter toch wel die referentie naar een vrijgezellenfeest. Waarom zou je strippen immers uitleggen zoals het in deze context bedoeld is, als het ook anders kan? We kwamen niet meer bij! Stel je voor dat onze dame straks toch na de uitgerekende datum nog lekker knus in mijn buik zit en de gynaecoloog zegt dat hij wil gaan strippen …

Lees meer blogs van Giulia

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht