Mijn dochter heeft dezelfde kraamverzorgster als ik! #Giulia

Minder dan 48 uur na onze geplande keizersnee rolde mijn man mij en onze dochter het ziekenhuis uit. Op naar ons leven als gezinnetje van drie! Ondanks dat het heel gek voelde om opeens met onze dochter thuis te zijn, voelde het ook vertrouwd.

Knuffelen vond ik heerlijk en mijn borstvoeding liep als een trein, maar verder kon ik wegens de operatie eigenlijk nog niets. Manlief had in het ziekenhuis al aardig wat geleerd, maar thuis is natuurlijk alles anders en na nog geen twee volle dagen samen viel er nog héél veel te leren. Ontzettend dankbaar waren we dus dat er zoiets als kraamzorg bestaat!

Lees ook

Binnen een uur na thuiskomst stond Anja op de stoep. Een lief uitziende vrouw van middelbare leeftijd, die direct wegsmolt bij de eerste aanblik van ons meisje. Ze ging snel aan de slag om voor mij en onze dochter te zorgen, terwijl ik even uitrustte op de bank.

In tegenstelling tot wat ik had verwacht na een keizersnee, werd ik niet direct mijn bed in gecommandeerd. Anja gaf aan dat ik vooral naar mijn eigen lijf moest luisteren en wel zo min mogelijk de trap op en neer moest lopen. Maar één keer per dag naar beneden en een aantal uren later weer naar boven, dat mocht dus best.

Wát een opluchting, want ik zag echt enorm op tegen die verplichte bedrust. Natuurlijk snap ik het wel, want zowel een natuurlijke bevalling als een keizersnee is niet niets. De drie daaropvolgende dagen bleef ik dan ook braaf in bed. Niet omdat het moest, maar omdat het goed voelde. Eigenwijs als ik ben vind ik dat natuurlijk veel minder erg als ik zelf de keuze heb. 😉

Maar nu eerst even terug naar die eerste dag! Anja had een aantal uren voor ons gezorgd en kwam even gezellig een kopje koffie drinken naast mijn bed. Ze vroeg me naar waar ik was opgegroeid en wie mijn ouders zijn. Ik vermoedde helemaal niets, want in mijn ogen wilde ze mij gewoon leren kennen, omdat we nog een aantal dagen samen door zouden brengen.

Toen kwam het echter: ‘Ik denk dat ik vroeger bij jullie ook kraamverzorgende ben geweest, alleen meende ik dat dat in Hunsel was en jij zegt net dat je in Ell bent opgegroeid.’ Stomverbaasd als ik was riep ik meteen: ‘Nee, ik ben vlak na mijn derde verjaardag van Hunsel naar Ell verhuisd!’ Dat had ik niet benoemd, omdat ik me van die eerste drie jaren natuurlijk niets meer kan herinneren.

De grote vraag was echter nog: was ze mijn kraamverzorgster geweest of die van mijn jongere broertje? Toen Anja me vertelde dat ze zich kon herinneren dat we vroeger een papegaai hadden, wist ik het. Die papegaai heb ik namelijk nooit bewust gekend, want die hebben mijn ouders af moeten staan toen ik eenmaal mijn vingertjes in zijn kooitje kon steken. Dat betekent dat we die papegaai al niet meer hadden toen mijn broertje bijna drie jaar later op de wereld kwam. Anja was dus kraamverzorgende geweest bij mij!

Nu ik dit schrijf zit ik alweer met de tranen in mijn ogen. Alsof het namelijk nog niet speciaal genoeg is dat diezelfde kraamverzorgster 27 jaar later mij en mijn dochter verzorgt, heeft zij mijn 15 jaar geleden overleden vader gekend. Hij heeft haar destijds geleerd echte Italiaanse pastasaus te maken en nu, 27 jaar later, maakt ze haar pastasaus nog altijd volgens zijn recept.

Als je niet in een hiernamaals gelooft, ga je het nu wel doen, toch? Ik weet zeker dat mijn vader Anja heeft gestuurd om net zo goed voor mij en mijn dochter te zorgen als ze 27 jaar geleden voor mij en mijn moeder heeft gezorgd. Bedankt, papa en Anja!

Lees meer blogs van Giulia

Schrijf mee!

Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Leave a comment (3)