Mijn dochter heeft altijd haast met eten. Waarom toch? #Evelinn

Ik vind boodschappen doen leuk. Ik kies bewust een grote supermarkt en slenter dan op mijn dooie gemakje langs alle schappen om te kijken naar de producten. Je kan mij gerust een dag achter laten in zo’n mega grote Duitse supermarkt, want daar word ik blij van als een kind in de speeltuin. Maar beslissen wat te eten? Ho maar.

Regelmatig probeer ik vooraf te bedenken wat we die week gaan eten en maak dan ook braaf een lijstje met alle ingrediënten. Ik hou me dan ook braaf aan dat lijstje en kom weer thuis met alle benodigdheden. Waar het standaard misgaat is dat ik op de dag zelf totaal geen zin heb om te eten wat ik vooraf bedacht heb en dus vervolgens moedeloos maar weer naar de winkel ga om te halen waar ik wel zin in heb. Hoe doen andere gezinnen dat toch?

Lees ook

Mylène daarentegen kan ik alles voorschotelen. Die lust echt alles, maar het allerlekkerste eten komt op een of andere manier standaard van mijn bord. Ze heeft altijd honger en heb soms wel eens het idee dat als ze onbeperkt door zou kunnen eten dat ze dan nooit zou stoppen.

Wat ik lastig vind is dat ze altijd haast heeft met eten. Alles moet zo snel mogelijk die mond in en zo veel mogelijk in één keer. Regelmatig ben ik bang dat ze er in blijft hangen, maar tot nu toe gaat het gelukkig altijd goed.

Ik heb van alles geprobeerd om het tempo naar beneden te halen, maar niks werkt. Kleinere stukjes of minder per keer, niks heeft effect, want alles verdwijnt hap slok weg. Het lijkt wel alsof ze bang is dat ze niet meer krijgt of dat iemand anders dat van haar eet terwijl dat nooit aan de orde is en er geen broertje of zusje is waarmee ze moet delen.

Ze houdt altijd goed in de gaten of iemand nog iets te eten heeft want stel je voor dat je iets zou missen. Ze komt echt niks te kort dus begrijp niet waar dit gedrag vandaan komt. Hoe zou dat toch komen dat ze zo veel haast heeft?

Iemand die het herkent en hoe ga je daarmee om?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (2)