Mijn goede voornemen voor 2019 #Evelinn

Het einde van het jaar is in zicht en dat is het punt waarop mensen het massaal gaan hebben over goede voornemens. De meest voorkomende goede voornemen is afvallen, ondanks dat ik wel kilo’s kwijt wil, is dit niet per se mijn goede voornemen voor 2019. Als afvallen wel je nieuwe voornemen is, geef ik je de tip om pas op 1 februari te starten. Want door alle nieuwjaarsborrels en het opmaken van de restjes, start je afvalrace misschien niet heel goed. 😉

Voor het eerst in jaren heb ik wel een goede voornemen. Ik wil namelijk meer tijd met mijn dochter doorbrengen. Niet dat ik dat nu niet doe, want ik werk grotendeels vanuit huis en ik zie haar genoeg. Het lijkt me vooral fijn om meer bewuste momentjes samen in te plannen, want ze groeit zo ontzettend snel.

Lees ook

Als ik naar mezelf kijk was afgelopen jaar heus wel een bewogen jaar, net als elk ander jaar trouwens. Maar bij een meisje van twee is zo’n jaar zo veel heftiger en intenser. Ze moet zo enorm veel leren en onthouden dat ik me regelmatig afvraag of het wel eerlijk is wat we allemaal van zo’n klein mensje vragen in zo’n korte tijd.

Het gaat vanaf het moment dat ze geboren zijn alleen maar over wat ze al kunnen en moeten. Mijn nekharen gaan overeind staan van die zinnetjes als: ‘Slaapt die van jou al door?’, ‘Loopt ze nog steeds niet?’, of in mijn geval de meest voorkomende zin: ‘Jeetje, praat ze nog steeds niet?’. Gevolgd met alle goed bedoelde adviezen waar ik echt werkelijk niks mee kan. Bovendien heeft Mylène dat allemaal niet nodig.

Ze groeit goed, ze eet goed en lijkt een gelukkig kind. Ik vind het onnodig om haar te pushen en hoop ik dat ze leert praten wanneer dat haar uitkomt. Ik blijf tot die tijd lekker luisteren naar haar heerlijke gebrabbel.

Mijn goede voornemen is dus mijn kind lekker kind te laten zijn en daar zo veel mogelijk van te genieten! Ik ga me minder aantrekken van al die goedbedoelde adviezen uit mijn omgeving, die mij laten twijfelen of ik wel een goede moeder ben.

Dan wil ik alle lezers een gezellige jaarwisseling wensen en hoop dat 2019 voor iedereen een prachtig jaar wordt met veel liefde en een goede gezondheid.

Wat zijn jou goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Lees ook van Evelinn: ‘Help, ik ben een kinderliedjes neuriënde moeder geworden!’

Lees meer blogs van Evelinn

 

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht