Mijn zwangerschapsbrein ontmaskerd #Giulia

Oh oh oh, wat hebben wij de afgelopen maanden af en toe in een deuk gelegen! Zo’n zwangerschapsbrein is nog best hilarisch. Als je tenminste net als ik geen hele belangrijke dingen vergeet of grote fouten begaat. Ik verzamelde de leukste blunders zodat ik ze hier eens mooi op een rijtje kon zetten.

Het begon natuurlijk al met die sauna, toen ik zo’n 6 weken zwanger was. Om half 12 ’s nachts schoot ik rechtovereind in bed omdat ik me écht niet meer kon herinneren de damessauna op mijn werk in de sportschool uit te hebben gezet. Ik sleepte manlief de auto in en samen reden we die kant op, om tot de conclusie te komen dat ik die sauna net zoals altijd netjes uit had gezet. Pfieuw …

Lees ook

Niet heel veel later kreeg ik op een woensdagmiddag een berichtje van de buurman. Of ik toevallig zijn vuilnisbak naar binnen had gehaald in plaats van de onze? Oeps! Ik was op dat moment aan het werk en kon het dus niet checken, maar in het kader van #pregnancybrain zou hij best wel eens gelijk kunnen hebben. Manlief werd ingeschakeld zodat hij in ieder geval rond etenstijd de vuilnisbakken om kon wisselen. Hij zuchtte: waarom moest hij nou weer mijn fouten oplossen? Nou ja, dat zwangerschapsbrein is natuurlijk ook 50% zijn schuld!

Na een tijdje accepteerde hij zijn lot dan ook maar en begon om mijn stommiteiten te lachen. Ik wilde mijn sportbidon eens goed schoonmaken en zette die in de vaatwasser. Met moeite kreeg ik dat ding erin en ik vroeg me af hoe goed die überhaupt schoon zou worden door zo’n klein drinktuitje, maar het was het proberen waard. Manlief keek me echter aan alsof hij spoken zag: waarom draai je de dop er niet vanaf? Oh ja, dat kan natuurlijk ook!

Ken je die grap van die vrouw die al bellend haar telefoon zocht? Tja, ik dacht altijd dat zoiets alleen in films bestond. Maar ergens in mijn zwangerschap was ik met mijn man aan het bellen en tegelijkertijd mijn spullen bij elkaar aan het zoeken om de deur uit te gaan. Als een kip zonder kop liep ik door het huis, want waar had ik mijn telefoon toch gelaten? Pas toen de tijd echt begon te dringen en ik manlief wilde zeggen dat ik mijn telefoon nergens kon vinden, realiseerde ik het me …

Zo’n helder moment had ik ook toen onze trap na maanden klussen eindelijk klaar was en ik die met een vochtig doekje wilde afnemen. Enthousiast begon ik met de onderste trede, om me ergens halverwege de trap te realiseren dat ik nooit bovenaan zou komen zonder op die zojuist gepoetste treden te lopen. Met de bovenste trede beginnen was wellicht een betere optie geweest!

Om maar even bij de huishoudelijke klusjes te blijven: ik heb er ook een keer voor gezorgd dat we het schone beddengoed weer de was in konden gooien. Dat was die ene keer dat ik een glas op het bed legde in de veronderstelling dat het leeg was, maar het nog een behoorlijke slok limonade bleek te bevatten …

Hilarisch was ook het moment waarop ik me afvroeg waarom ik twee bordjes uit de kast haalde tijdens de lunch. Het was immers een doordeweekse dag en ik was zoals altijd alleen thuis. Toch trok ik de kast open, haalde er enthousiast twee bordjes uit en zette ze op het aanrecht. Eentje voor mij en eentje voor mijn #pregnancybrain?

Het is slechts een greep uit mijn collectie van geniale zwangerschapsblunders. Sommige zijn te persoonlijk of te lastig uit te leggen, maar geloof me als ik zeg dat we heel wat gelachen hebben! Wat is zwanger zijn, naast wonderlijk, spannend en emotioneel, toch ook lachwekkend! En dan heb ik op het moment van schrijven nog zo’n 5 weken te gaan en schijnt dat zwangerschapsbrein ook niet tegelijkertijd met die baby je lichaam te verlaten. Wie weet volgt er over een tijdje dus wel een deel twee.

Wat is jouw leukste zwangerschapsblunder?

Lees meer blogs van Giulia

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Leave a comment (2)