Minder rennen, meer stilstaan. Doe je mee? #Evelinn

Zo’n tragisch ongeval als wat er een aantal weken terug in Oss gebeurde, gun je niemand. In zo’n situatie zijn er alleen maar verliezers en het verdriet dat daarbij komt kijken is onbeschrijfelijk. Ik kan me oprecht niet voorstellen wat er door de ouders van deze slachtoffers heen moet gaan en wat voor pijn ze zullen voelen.

Het zijn gebeurtenissen die mij als moeder zowel koude rillingen bezorgen, want het had zo maar mijn eigen kind kunnen zijn.

Lees ook

Van die momenten waarop je eens flink met je neus op de feiten wordt gedrukt. Je gaat je beseffen hoe fragiel het leven is en hoe met een knip in je vinger, je volledige leven op zijn kop kan gaan staan en voor altijd verandert. Het laat me beseffen hoe dankbaar ik ben voor het leven dat ik leid en dat ik soms best wat bewuster mag omgaan met die dankbaarheid. Ik zou daar best eens vaker bij stil kunnen staan.

Ik ben mij heel erg bewust van het feit dat dit soort ongelukken niet nodig zouden moeten zijn om mij weer even bewust te maken. Eerlijk is eerlijk, het sluipt er gewoon bij in om regelmatig dingen voor lief te nemen en iets minder stil te staan bij wat ik nou echt heb. Ik weet heus wel dat ik intens dankbaar moet zijn met mijn gelukkige huwelijk heb en dat mijn gezin en familie op dit moment allemaal in goede gezondheid verkeren.

Maar doen we dit niet allemaal een beetje? Gewoon je leven leven en niet elke dag stil staan bij alle zegeningen die je eigenlijk elke dag zou moeten tellen? Elke keer neem ik me voor om er bewuster mee bezig te zijn, maar na verloop van tijd valt het toch weer weg.

Wat de families in Oss doormaken en vele andere families die iets heftigs mee gemaakt hebben, zorgt ervoor dat ze nooit meer volledig terug kunnen naar de orde van de dag, ze zijn getekend voor het leven en dragen deze zware last van verdriet, pijn en gemis elke dag met zich mee en zullen dat nooit helemaal kwijtraken. Ik leef intens met ze mee.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: tel je zegeningen, wees bewust en dankbaar voor wat je hebt en focus je minder op wat je niet hebt. Elke dag erbij stilstaan bij alles, dat gaat niet, maar wat vaker oprecht genieten van wat we wel hebben, dat is een toch mooi voornemen?

Lees ook van Evelinn: ‘Dé reden waarom ik HypnoBirthing docente geworden ben’

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht