Moeder worden maakte van mij een beter mens #Sharon

Ik heb mij altijd voorgenomen om een eigen leven te hebben naast het moederschap. Echter, heb ik toch de verkeerde inschatting gemaakt destijds. In de chaos van het kersverse ouderschap gevolgd door de chronische vermoeidheid heb ik vriendschappen verwaarloosd. Ik heb aanzienlijk minder tijd kunnen investeren en met name de ‘kinderloze’ vriendschappen hebben daaronder te lijden gehad. Mijn vriendinnen met kinderen begrijpen dat je het voornemen hebt om iemand te bellen en dat je twee keer met je ogen knippert en je al in bed ligt. En dat je de opvolgende weken continu de ambitie uitspreekt om contact te zoeken, maar niet veel verder komt dan een app.

Ik vind het soms best lastig om te dealen met mensen die klagen over vermoeidheid, weinig tijd voor zichzelf en een griepje zonder dat ze het ouderschap kennen. Ikzelf heb mij daar voorheen ook schuldig aan gemaakt. Ook degene die mijn onvoorwaardelijke aandacht willen en dan verwachten dat ik mijn kind wel even weg tover of een dure oppas ga betalen. Herkennen jullie dat? Dat je leven zo kan veranderen dat je, je ineens beseft dat je als een halve kluizenaar hebt geleefd? Dat de wereld en al haar problematieken als aan je voorbij schuiven? Dat je nieuwe systeem update genaamd: “Moederschap vs 2.0” je zo raakt dat je merkt dat de interesses van mensen om je heen ineens niet meer passen?

Lees ook

Nu de tweede verjaardag van Marlie eraan komt, ik en mijn ex niet meer op hele goede voet zijn. Ik mijn zaak eindelijk weer op kan pakken en Marlie steeds actiever wordt, is er een schoonmaak gaande. Ik laat mensen los, omdat ze niets meer toevoegen aan mijn huidige rol als moeder en onderneemster. Ik ben niet meer helemaal de persoon die ik voor Marlie was en dat is in mijn ogen een zegen.

De diepgang die mijn leven heeft gekregen (ondanks de emotionele rollercoaster) heeft mij tot een beter mens gemaakt. Nu ik Marlie volledig ondersteun heb ik een nog grotere motivatie om het beste uit mezelf te halen. Juist ook voor haar! Maar ook voor mezelf. Er valt zoveel meer uit dit leven te halen!

En gek genoeg ontstaat er door het loslaten van een aantal mensen ruimte voor nieuwe ontmoetingen. Maar dan met meer gelijkgestemden. Ze zeggen dat ik ben veranderd … ik zeg dat ik ben gegroeid. ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht