Moederschap: roze wolken met kans op een donderbui #Margot

Moederschap: het mooiste wat me is overkomen, maar tegelijkertijd ook de meest uitdagende taak ooit. Iedere dag ben ik dankbaar voor mijn prachtige, vrolijke en gezonde dochter. Ik geniet met volle teugen en de tijd lijkt veel te snel te gaan. Wat groeit ze hard en wat kan ze al veel! De roze wolk waarop ik zit sinds haar geboorte lijkt onverwoestbaar, maar soms dreigt er toch grijze lucht in de verte.

Ik moet namelijk best wel wennen aan de nieuwe versie van mezelf. De nieuwe ik, is niet meer zo vrij en onbezorgd als dat ze was. Bij elke keuze die ik maak bedenk ik eerst wat het beste is voor haar in plaats van waar ik zelf zin in heb.

Lees ook

De reislustige ik wil verre oorden verkennen en op avontuur gaan. Maar de (over)bezorgde moederversie van mezelf denkt eerst aan alle enge muggen en ziekten die je daar tegen kunt komen.

De romantische ik wil graag gezellig (spontaan) uit eten met haar man, terwijl de zorgzame moeder in mij het moeilijk vind om haar kind bij opa en oma achter te laten.

De ambitieuze ik werkt het liefste dag en nacht aan haar eigen bedrijf. Alleen dat is niet mogelijk, want er is een lief klein meisje die mij harder nodig heeft.

De cocktail van innerlijke strijd met hormonen is een gevaarlijke en kan de roze wolk waarop ik verblijf plotsklaps laten verdwijnen. Als dat gebeurt, dan is het verstandig om dekking te zoeken. De donkere wolken stapelen zich op tot een donderbui. Wanneer het losbarst regent het tranen en gaat het tekeer.

De avonturier, romanticus en carrièretijger liggen geregeld overhoop met de nieuwe moeder-ik. Tja, denk ik dan, wen er maar aan, want moeder ben je eens en voor altijd. Na verloop van tijd zullen deze drie het vast beter met elkaar kunnen vinden, wanneer ze met elkaar in balans zijn. Net als die gierende hormonen hopelijk! 😉

Hoe heb jij het moeder worden ervaren? Moest je wennen aan je nieuwe rol?

Lees ook van Margot: ‘Verlof? Hard werken zul je bedoelen!’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht