Naar het consultatiebureau: ons kind te dik?! #Evelinn

We zijn deze week weer bij het consultatiebureau geweest. Mylène moest nog twee prikjes hebben. Die hadden we even uitgesteld, omdat ze de laatste tijd vaak ziek is geweest. We vonden het belangrijk dat haar weerstand eerst goed hersteld zou zijn. Ik zal eerlijk bekennen, mijn vrouw en ik komen er niet graag.

We komen natuurlijk al sinds de geboorte van Mylène op het consultatiebureau. Het is natuurlijk super leuk om te weten hoeveel je kleine gegroeid is. Maar wij worden vanaf de eerste dag al anders behandeld dan de meeste stellen. We wonen in een klein dorp en het mag duidelijk zijn dat ze nog nooit eerder met twee moeders te dealen hebben gehad.

Lees ook

Het gesprek wordt alleen met mij, de biologische moeder, gevoerd en dit wordt regelmatig ook op die manier benoemd. Als mijn vrouw op een vraag antwoord dan kijken ze mij aan of ik het wel eens ben met dat antwoord. Het is alsof ze mijn goedkeuring nodig hebben als biologisch moeder.

Gelukkig dealen we vaker met dit soort dingen, of nou ja gelukkig, we zijn het gewend. We hebben het naast ons neergelegd en kunnen ons er niet meer zo druk over maken. De echte reden dat ik daar niet graag kom, is dat ze mijn dochter met drie maanden al dik durfden te noemen.

Ze kreeg  toen alleen borstvoeding en toch moest ik mijn kind, maar wat minder gaan voeden. Adviezen als wat langer laten huilen en niet meteen aanleggen kwamen voorbij. Dat zijn de adviezen waar ik een enorme jeukende uitslag van krijg en zo’n dame eens door elkaar wil schudden om te vragen waar ze dit soort adviezen in haar opleiding geleerd heeft.

Nog steeds elke keer als we daar komen is Mylène te dik, omdat ze op de bovenste lijn van de groeicurve zit. Ze zit er niet boven of onder, nee ze zit er precies op en is bijna een meter terwijl ze net twee jaar is. Ze is lang en atletisch en alles behalve dik.

Ze is een gezond kind dat veel beweegt en soms wel eens wat vaker stil zou mogen zitten van haar moeder, maar te dik is ze zeker niet! Ik luister naar mijn gevoel en verander daarom helemaal niets in het eetschema van mijn dochter!

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt? Hoe ga jij om met dit soort adviezen?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (39)