Nee hè, de scholen beginnen bij ons weer!

Het leek soms wel of het moment nooit meer zou komen: de zomervakantie is voorbij en de kinderen moeten weer naar school. Na een lange hete zomer, proberen we ze een week voor de eerste schooldag weer in een normaal ritme te krijgen, maar ik lijk er meer moeite mee te hebben dan zij. Ik vind er niks aan dat ze vanaf deze week weer de hele dag op school zitten en ik thuis blijf met mijn ‘lege-nest-syndroom’ en moet leven volgens die irritante klok.

Voor mijn gevoel was dit een van de langste zomers ooit. Het was sinds april en mei mooi weer en de zomervakantie stond in de teken van twee hittegolven. Voor de kinderen betekende dit: laat opblijven tot het eindelijk wat afkoelde ’s avonds, veel buitenspelen en genieten van zeeën van tijd met elkaar. En nu begint het schooljaar weer. Op tijd naar bed, vroeg weer op en acht keer per dag heen en weer sjezen naar school en naar huis.

Lees ook

Zelf zijn ze er echt aan toe om weer naar school te gaan. Vooral mijn oudste kan niet wachten om naar groep twee te gaan en om al zijn klasgenootjes weer te zien en vooral om nieuwe dingen te leren. De jongste zegt dat hij ook weer naar “gool” wil gaan, maar ik denk dat hij zodra we de peuterspeelzaal binnenstappen weer vastgelijmd aan mijn benen hangt. Toch is hij ook toe aan meer uitdaging dan we hem thuis kunnen aanbieden en vooral het regelmatige contact met leeftijdsgenootjes is goed voor hem.

Hoe dan ook, ik ga de eindeloze zomerse dagen met elkaar enorm missen. Die lekkere geur van zonnebrandcrème op een kinderhuidje, hun zongebleekte haren, de verzameling steentjes die ze overal en nergens gevonden hebben, het lekker lang in bed blijven liggen ’s ochtends terwijl ze met hun kleine lijfjes tussen ons in kruipen, het speelgoed wat dagenlang her en der verspreidt ligt op het grasveld en het fietsen naar het dorp om ’s avonds nog even een ijsje te halen …

Vandaag mag ik ze weer één voor één aan hun kleine handjes naar hun juffen brengen en heb ik voor het eerst sinds weken weer een paar uurtjes helemaal voor mezelf. Wat zal ik eens gaan doen?!

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht