Net bevallen: van fatmom terug naar fitmom?

Als ik naar mijzelf kijk, exact twee weken na mijn bevalling, wordt de ooit zo zelfverzekerde ik ineens onzeker. Zal ik de kilo’s ooit nog verliezen? Wordt mijn buik weer zo plat als dat ik gewend was? Moet ik op dieet? Wanneer begin ik daar aan?

Ik scroll langs mijn Instagrampagina en bekijk aandachtig mijn foto’s. Het allerliefste begin ik per direct weer met sporten. Maar ja … twee weken post bevalling pas … dat gaat dus niet. Ik praat er met mijn vriend over, en de tranen rollen over mijn wangen. Van fitmom naar net bevallen mama van dochter Mila, dat doet veel met je lichaam (lees: van fitmom naar fatmom). Ik bekijk mijzelf in de spiegel. Een lege flubberbuik met een énorme zwangerschapsstreep, check, heupen waar je U tegen zegt, check, en bovenbenen met de bekende golfbal putjes check check en dubbel check.

Lees ook

Mijn vriend vindt sporten nu echt het slechtste idee ter aarde. Bovendien zegt hij keer op keer dat ik amper een buik heb, dat ik er echt niet uitzie alsof ik alsof ik net ben bevallen en dat ik prachtig ben. Dit alles neemt niet weg dat ik mijn eigen ik zo erg mis … ik verdien een mooie, gladde en stevige huid, net als iedere moeder overigens!

Een man zou een man niet zijn als hij dit probleem niet even grondig googelt (mannen en de wil iets op te lossen!). Hij komt uit bij talloze dure producten die beloven de huid strakker te krijgen. Hij denkt dat er voor die prijzen ook iemand thuis komt om het elke dag op te smeren volgens mij. Dit is iets wat ik beter zelf kan uitzoeken :).

Uiteindelijk kom ik uit bij de Kneipp Beautiful Shape lijn waaronder een verstevigende huidolie. Een lijn van producten die de bij ons allen bekende probleemgebieden (billen, benen, buik) aanpakt. Ideaal voor vrouwen die veel zijn afgevallen of zwanger zijn geweest. Het belooft een stevigere maar soepele huid, maar ik ben sceptisch. Ondanks mijn tegenzin scrub en smeer ik er dagelijks op los. In het begin overweeg ik zelfs om in een bad met de olie te gaan liggen, zo desperate ben ik.

Ik gluur dagelijks in de spiegel en verhip na een week of twee zie ik minder golfbalputjes op mijn benen en voelt het een stuk steviger! Ik blijf scrubben en smeren en ga na dit mini succes ook beter op mijn voeding letten.

Een goed begin van een nieuwe fitmom 2.0!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kneipp.

Lees hier waarom wij samenwerken met merken.

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (1)