Niet wéér die kaas- en worstverjaardag #Evelinn

Hiep hiep hoera! Mylène is twee jaar geworden en dat betekent tijd voor cadeautjes en bezoek. Mylène is niet zo van de drukte, dus dit jaar hebben we het bescheiden gehouden. Van teveel mensen wordt ze vervelend en huilerig. Ik heb daarom liever dat zij een leuke dag heeft dan dat ik open huis houd voor volwassenen die weer eens een goed excuus hebben gevonden om te gaan borrelen. Vervolgens zit ik in de rommel met een huilend kind. Liever niet dus. Toch was er een ander fenomeen waar ik graag vanaf wil: de kaas- en worstverjaardag.

Eerst even terug. Op haar verjaardag zelf zijn we naar de dierentuin geweest om paarden te kijken. Nu hoor ik je denken; waarom ga je naar de dierentuin om paarden te kijken? Ik zal het uitleggen. Mijn dochter noemt giraffen namelijk paarden. Geen idee waarom, want ze had nog nooit een echt paard gezien toen ze de giraf zo ging noemen. Bij een paard niks zegt ze niets dus ach, wij laten haar deze prachtige dieren voorlopig lekker paard noemen.

Lees ook

Mylène heeft echt een heerlijke dag gehad met alle aandacht voor haar. Als traktatie lekker een ijsje toe, want hoe koud het ook is, een ijsje lust ze altijd. Het is tenslotte haar verjaardag en ik wil wel dat het voor haar een moment is waarbij ze zich extra speciaal voelt. Als ze straks wat ouder is, mag ze op haar verjaardag zelf beslissen waar we heen gaan. De traditie om met het gezin een uitstapje te maken houden we er dus in.

Onze naasten hebben zelf geen jonge kinderen dus nodigen we na wat wikken en wegen toch wat volwassenen op zondagmiddag uit om ook met hen haar verjaardag te vieren. Het gezelschap bestaat vooral uit de familie van mijn vrouw, omdat mijn familie meer van een kaartje en een appje is en het dan wel goed vindt. Ik heb mij weer verbaasd over de standaard kaas- en worsttaferelen die ken ik vanuit huis uit niet ken.

De familie van mijn vrouw wél. Van die feestjes als: we maken een kringetje van jongens en van meisjes met in het midden kaas, worst, gevulde eieren en niet te vergeten augurk met een plakje worst eromheen. Wat ik ook altijd erg kenmerkend vind, is dat er vooral niet te veel moet staan, want dat is zonde. In de kring gaat het vooral over mensen die er niet zijn of over actualiteiten zoals zwarte piet of de zorgverzekering, wat mij betreft dus niet de meest gezellige onderwerpen op een kinderverjaardag. Nee, voor mij (en voor Mylène) hoeft zo’n kaas- en worstverjaardag eigenlijk niet (lees: nooit meer).

Ik ben zelf totaal niet gewend aan zulke verjaardagen. Op Curaçao, waar ik gewoond heb, vieren ze verjaardagen groots met veel gezelligheid, muziek en met vooral heel veel eten. Cadeau’s gaan op een grote tafel die je pas uitpakt als iedereen weg gaat en dus zal niemand zeggen dat hij het bonnetje nog wel heeft als je het niet leuk vindt. Aan het einde van een verjaardag krijgt iedereen nog een doggybag mee naar huis, want er blijf altijd genoeg eten over om een leger mee te voeden. I love it. Volgend jaar regel ik dus het feestje. 😉

Heb jij ook een verjaardagsergernis? Vertel!

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht