Nina is zwanger! Week 1: Het normale leven lijkt te beginnen

Nina (29) is moeder van Abel (3) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal.  In dit mannengezin is geen dag hetzelfde. In haar zwangerschapsdagboek deelt ze haar leven. 

Het is begin september. Het gewone leven lijkt weer te beginnen. De meeste mensen zijn terug van vakantie, de scholen zijn zoetjes aan weer gestart en ouders moeten weer aan het werk.

Lees ook

Maar ons gezin zou ons gezin niet zijn als het er niet net even anders aan toe gaat. Wij staan namelijk aan de vooravond van het Europees Kampioenschap basketbal 2015. Voor het eerst sinds 26 jaar wist het Nederlands mannen basketbal team zich te plaatsen en zijn ze vertrokken naar Zagreb Kroatië voor het toernooi.

Net als vele andere zomers gedurende zijn carrière heeft mijn man zijn zomer gespendeerd aan trainen, voorbereiden en wedstrijden spelen. Dus de rest van het gezin ook. Vanaf Juli zijn wij intensief betrokken bij het loodzware voorbereidingstraject op het EK. Met trainen op locatie en toernooien in het buitenland betekent dat voor het thuisfront dat we papa moeten missen en mama er veel alleen voor staat.

Bij mij is er dan ook een ongelooflijke waardering gegroeid voor alle single mama’s out there! Dag in dag uit de volledige verantwoordelijkheid dragen voor je kids is zwaar, loodzwaar. Niet voor niks spreekt het tv-programma ’single mama villa’ op NL 3 mij nu ontzettend aan. Ik had bij iedere trip nog een eindpunt in zicht na een dag of vijf kwam manlief weer een dagje thuis waardoor ik wat kon bijkomen, maar voor de mama’s die dit niet hebben; die altijd alles zelf doen: Respect!

Het is 5 september, het is zover. De eerste wedstrijd mag gespeeld worden. Vanochtend heb ik Abel en Vince een cadeautje gegeven: allebei hebben ze een leeuwenpak gekregen zodat zij als levende mascottes de wedstrijden kunnen beleven.

Wij kijken met familie en vrienden vanuit huis mee. Gehuld in Oranje en vol trots stroomt er een traantje over mijn wang wanneer het Wilhelmus gestart wordt en papa in beeld komt, niet wetende dat precies nu die ene toevallige eicel rijpt.

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Reageer op dit bericht