Nina is zwanger! Week 2: een achtbaan van emoties

Nina (29) is moeder van Abel (3) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal.  In dit mannengezin is geen dag hetzelfde. In haar zwangerschapsdagboek deelt ze haar leven. 

Dat het zon achtbaan van emoties zou gaan worden had niemand voorspeld. Door de eerste wedstrijd te winnen had het Nederlands Basketbal team er een ongelooflijk spannende week van gemaakt. Want nog één winst betekende: door naar de volgende ronde. En daar hadden ze vier kansen voor.

Lees ook

Het is zo vreemd om als thuisblijver ‘gewoon’ door te gaan met je alledaagse dingen terwijl de liefde van je leven het bijzonderste toernooi van zijn carrière speelt. Het was voor hem dan ook even slikken toen er op de enige vrije dag van het toernooi geen geliefden aanwezig waren in Zagreb om zijn belevingen mee te delen. Natuurlijk is er Face Time en thank god for that, maar een knuffel van je vrouw en kinderen na een gewonnen of verloren wedstrijd voelt toch net even wat fijner. Moeilijk voor ons allebei dus.

Op het prikbord in de keuken hangt het uitgebreide speelschema en ik kruis letterlijk de dagen af. Aan het einde van deze week staat ‘reisdag’. Dat betekent óf naar huis óf naar Lille Frankrijk voor de volgende ronde. Aan het einde van deze week staat ook ‘eisprong?’.  Natuurlijk niet op het speelschema maar wel in mijn schema. Tenminste bij een regelmatige cyclus …

Laten ze het nu net afhangen van die allerlaatste wedstrijd op die allerlaatste avond tegen het topteam van Griekenland. Samen met een vriendin zat ik de wedstrijd te kijken. Met rood gloeiende wangen was ik teleurgesteld dat ze verloren en opgelucht dat er een einde was gekomen aan dit intensieve maar oh zo mooie traject.

Vastberaden om een feestje te maken van het wederzien met papa zouden we ’s middags al vertrekken naar Schiphol. Een plek die an sich al een spektakel is voor jong en oud. Vliegtuigen spotten, pilootje spelen in een echte cockpit en een vliegtuigpannenkoek eten.  Daarna was het eindelijk zover. Met een klein oranje gezelschap klapten we voor de basketbalspelers die uit de gate kwamen lopen en knuffelden we onze papa.

We gingen naar een feestlocatie waar een passende afsluiting was voor spelers, staff, familie en andere betrokkenen. Er waren bussen geregeld die iedereen naar het feest toe zou brengen. Ik liet mijn mannetjes met hun vader meegaan in de bus en zelf liep ik met een lege buggy en een enorme sporttas (op wieltjes) terug naar mijn geparkeerde auto om op eigen gelegenheid naar het feestje te rijden. Tsja, wat kan ik zeggen, het leven van een basketbalvrouw in Nederland is niet bepaald glamoureus.

Er werd gekletst, gegeten en gedronken. Handen werden geschud, speeches gehouden en er werd afscheid genomen. Een van de aanwezigen vroeg ons met een knipoog of er nog een derde bij zou komen. ‘Wie weet… ’

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Reageer op dit bericht