Nina is zwanger! Week 5: niet mijn koffie!

Ik ben een koffie drinker. Maar echt. Niet in grote hoeveelheden … maar ik kan echt genieten van dat ene kopje koffie in de ochtend. Ik word blij van een goede cappuccino of latte macchiato. Een genotsmoment van de dag waarvan ik weet dat ik er binnenkort afscheid van moet nemen.

Dolblij met de uitkomst van de zwangerschapstest ga ik met Kees en de jochies de stad in om met zijn viertjes te genieten van een vrije ochtend. Koffie hoort daar bij, natuurlijk. Op naar de La Place dus. We kiezen voor die plek omdat de kinderen daar hun gang kunnen gaan en wij dus aandacht kunnen hebben voor elkaar en niet geheel onbelangrijk; voor mijn koffie. Ik zit met mijn grote cappuccino in mijn hand te kijken naar mijn mannetjes die van een enorme hoeveelheid krukken een trein aan het maken zijn. Wetende dat dit voorlopig weleens mijn laatste kopje zou kunnen zijn …

Lees ook

Mijn láátste koffie voor 9 maanden! Niet omdat het niet mag, want een bakkie hier en daar mag echt wel. Nee bij mijn vorige twee zwangerschappen kon ik het níet meer verdragen. De gedachte aan koffie maakte me al misselijk. Bij de geur moest ik kokhalzen en een slokje … nou. Laten we zeggen dat koffie drinken al helemáál geen goed idee was.

Gezien het verloop van mijn vorige twee zwangerschappen verwacht ik dat de misselijkheid zich snel aan zal dienen. Ik weet dat sommige vrouwen er wel negen maanden last van kunnen hebben. Wat een hel! Daarmee vergeleken viel de misselijkheid voor mij de vorige twee keer wel mee. Alhoewel ik die periodes toch niet zal vergeten.

Bij mijn zwangerschap van Abel wilde ik bijvoorbeeld op een gegeven moment niet meer naar beneden als ik ’s ochtends wakker was geworden. Wij hebben namelijk een bank van leer. Vanaf het moment dat ik de deur van de benedenverdieping opende kwam die specifieke geur van het leer mij tegemoet. Echt, ik hád het niet meer. Bij Vince had ik mega onderschat wat een zwangerschap inhield als je al een kind van 1 jaar rond hebt lopen. Godzijdank liep hij al rond en hoefde ik hem niet meer de hele tijd te tillen.

Maar zo ver is het nog niet. Voorlopig zit ik nog lekker in de La Place, heel mindfull te lepelen in het melkschuim van mijn cappuccino. Genietend van elk slokje wetende dat het voorlopig de laatste kan zijn.

Lees meer over zwangerschapskwaaltjes op WIJ.nl.

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Reageer op dit bericht