Nina is zwanger! Week 6: spaghetti bij het ontbijt

Het enige voordeel van mijn buikgriep van afgelopen week is dat ik twee kilo lichter door het leven ga. Helemaal niet verkeerd gezien het feit dat ik de komende 40 weken er zo’n 14 zal gaan aankomen. Tenminste dat is mijn verwachting.

Bij mijn zwangerschap van Abel kwam ik 13 kg aan en bij mijn zwangerschap van Vince 15 kg. Dus gemiddeld genomen ga ik uit van 14 kg. Of moet ik het als een oplopende reeks zien? dat ik er nu dus 17 kg aan zal komen? Hmmm … Ik heb me twee keer voorgenomen er een beetje rekening mee te houden, dat heb ik twee keer niet gedaan. En eerlijk is eerlijk: ik ben ook nu niet van plan om het drastisch aan te pakken. Het ‘er rekening’ mee houden is voor mij gewoon niet te doen. De ene keer krijg ik niks naar binnen en de andere keer heb ik zin in wel tien bruine bolletjes met corned beef.

Lees ook

Het was Kees die er van de week iets van zei. Het was tijd voor lunch en ik hield het niet meer. Ik was helemaal slap en duizelig. Als een beest at ik in mum van tijd vijf boterhammen achter elkaar op. Ik wilde mijn zesde boterham pakken toen hij tegen me zei: ‘Nina zou je dat wel doen? Straks ben je weer misselijk’. Ik telde de boterhammen even na. En bedacht me dat het wellicht verstandig zou zijn om mijn lunch even te laten zakken. Een kwartiertje later voelde ik inderdaad dat ik (meer dan) genoeg had gegeten.

Zo gaat dat dus. Het overeten bij mijn zwangerschap. Ik voel niet zoals gewoonlijk wanneer ik vol zit. Bovendien eet ik nu van de dingen die ik lekker vind om te eten (en te ruiken) meer. De volgende morgen stond ik weer met een knorrende maag in de keuken. Mijn kleine ventjes waren druk in de weer met het dekken van de tafel. Ik hielp hen door de melk, boter en kaas uit de koelkast aan te geven. Toen viel mijn oog op het bord spaghetti dat over was van de avond ervoor. Daar heb ik zin in, denk ik bij mezelf. Dat het 7.15 uur in de ochtend was kon me niet deren. Het bord ging de magnetron in. Geraspte kaas werd eroverheen gestrooid en daar zat ik dan onder toeziend oog van drie verbaasde blikken te ontbijten met spaghetti.

Nog 7,5 maand jongens. Wen er maar aan.

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Reageer op dit bericht