Nina is zwanger! Week 7: ‘genieten’ van je zwangerschap

Ik heb zo’n zwangerschapsapp die me iedere dag een leuk feitje meegeeft, de groei van het kindje laat zien en mij per week vertelt wat me ongeveer te wachten staat. Voor deze week stond er als reminder: Zwanger ben je maar een paar keer in je leven. Geniet!

“Geniet” haha laat me niet lachen zeg. De hormonen gieren door mijn lijf en daarmee hebben de kwaaltjes zich aangediend. Ik wil niet klagen … maar ik doe het toch. Wat mij betreft was de spreuk van deze week geweest: Zwanger ben je maar een paar keer in je leven. Klaag!

Lees ook

Omdat de citytrip met Kees in zijn break na het EK in het water was gevallen door mijn buikgriep hadden we nu op zijn vrije dag een dagje plus nachtje Rotterdam gepland. Zonder kids. Ik wilde hoe dan ook dit plan voortzetten maar nu ga ik echt even klagen.

Het gerommel in mijn buik had nog niks met schattig getrappel te maken maar met opgeblazen darmen door hormonen en het groeien van mijn baarmoeder. Mijn mooie broek die ik aan wilde doen zat al niet meer lekker dus nee ik zag er niet zo leuk uit als ik wilde op het uitje met mijn echtgenoot en ja daar baalde ik enorm van.

Een dag zonder kids houdt in tijd kunnen nemen voor je eten. Eten is in mijn dagelijkse leven in eerste instantie een middel om mijn energielevel op peil te houden. Wanneer we zonder kinderen zijn kunnen we er de tijd voor nemen. Met aandacht eten en bestellen waar je zin in hebt. Maar nu niet hoor. Nee! ik ben misselijk. Heel erg misselijk. Ik wil alleen mijn bruine bolletje corned beef maar die hebben ze natuurlijk niet in dit restaurantje. Zucht.

Wat voel ik daar? O nee, het is mijn blaas. Ik heb een hele gevoelige blaas. Als kind heel vaak blaasontsteking gehad en tijdens de zwangerschap ben ik daar weer meer vatbaar voor en voel ik nu dus ook gelijk wanneer ik niet goed voor mezelf gezorgd heb. Te weinig gedronken. (Drinken is nog lastiger dan eten op het moment). Ik heb geen keus: ik moet nu water drinken, en veel. Om te voorkomen dat ik hier in Rotterdam een blaasontsteking krijg, en we in plaats van vanavond in de bioscoop in een of andere huisartsenpost zitten voor een kuur antibiotica.

Daar zat ik dan op de rondvaartboot door de Rotterdamse haven. Mensen om mij heen genietend van een cappuccino en een appeltaartje met een toef slagroom erop. Ik lijkbleek met een flesje water. Dapper drinkend, slokje voor slokje totdat hij helemaal leeg was.

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Leave a comment (2)