Nina is zwanger! Week 9: schreeuw het van de daken

Zwanger zijn is de meest bijzondere ervaring die ik tot nu toe heb meegemaakt. Hoe mooi is het om dat wonder te mogen delen met degene die mij 9 maanden lang heeft gedragen; mijn moeder. Ik kon het nieuws van deze zwangerschap dan ook niet lang geheim houden ten opzichte van mijn mama. Een lief geheimpje, een speciaal onderonsje dat ik al in de 5de week met haar deelde.

Vervolgens waren natuurlijk onze zoontjes aan de beurt. Tijdens een intiem momentje bij het ontbijt vertelde ik hen dat ze een broertje of zusje zouden krijgen. Een broertje of zusje die nu bij mama in haar buik zit. De reacties van twee peuters op dergelijk nieuws is ontzettend puur en helpen je eraan te herinneren dat het wonder is. Ze zijn verrast en nieuwsgierig. “Echt? in jouw buik?” vroeg Abel met een twinkel in zijn ogen en een grijns op zijn gezicht. “Baby in de buik!” werd de rest van de ochtend vrolijk geroepen door onze Vince.

Lees ook

Na de eerste echo waren we eraan toe om het aan onze omgeving te vertellen. Maar hoe? Onze kleine Vince zou alweer twee jaar oud worden en we besloten deze heugelijke dag te gebruiken om de familie in te lichten. We kochten een leuk prentenboek genaamd ‘Grote broer’. Over een jongen die grote broer wordt en daarmee aandacht van zijn ouders verliest en zelf maar op avontuur gaat.

We pakten het cadeautje in en zouden het aan het einde van de dag aan Vince geven in de trant van een ‘vergeten cadeautje’. Vince pakte het cadeautje uit en bekeek het boek zeker twee seconden voordat hij het naast zich neerlegde. Oma pakte het op en bladerde erdoorheen “Grote broer … Leuk …” zei ze. Het duurde even voordat het kwartje viel bij de familie maar toen werd de toch al feestelijke dag nog een beetje feestelijker.

Heel spontaan herhaalde Vince zijn ‘baby in de buik’-mantra later die week opnieuw. Maar nu stopte hij een van zijn feestje overgebleven ballon onder zijn pyjama trui en liep zo over de eerste verdieping. Abel volgde hem en dit was bij uitstek een fotomomentje. Het was dan ook dit momentje dat ik gebruikte om het nieuws te delen met mijn vriendinnen.

De rest van de wereld moest nog even wachten. Alhoewel dat was mijn plan. Het groeien van een baby bij mama in de buik had zo’n indruk op Vince achtergelaten dat hij in sommige gevallen mij voor was met het verspreiden van dit verblijdende nieuws. Ook dat maakt het puur.

Nina Akerboom

Nina (30) is moeder van Abel (4) en Vince (2) en in verwachting van haar derde. De oprichter van ninaneeltje.blogspot.nl is twee dagen per week peuterleidster op een holistisch kinderdagverblijf. Echtgenoot Kees speelt professioneel basketbal en daardoor ziet hun leven er net even anders uit dan normaal. In dit mannengezin is geen dag hetzelfde.

Reageer op dit bericht