Of die nieuwe kinderopvang bevalt? Nou en of! #Sharon

Eerder vertelde ik jullie dat ik wilde overstappen naar een andere kinderopvang. Slapeloze nachten, buikpijn en enorme twijfel hielden mij in hun greep. Ik hakte de knoop door, maar vond het vreselijk om mijn meisje door wéér een verandering te laten gaan. De keuze was gemaakt en de opzegging en het inschrijfformulier waren verstuurd dus geen weg meer terug. De reacties op mijn verhaal waren erg uiteenlopend. Het positieve “kamp” heeft mij er echt doorheen gesleept.

Inmiddels zijn we nu een goede drie maanden onderweg met Marlie bij haar nieuwe opvang. En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Het wennen aan de nieuwe locatie en de andere kinderen heeft echt tijd nodig gehad. De leidsters liepen in het begin met mijn mini vastgeplakt rond. Wat gingen ze daar toch liefdevol mee om! Uiterst geduldig en rustig lieten ze haar wennen aan de nieuwe plek en rituelen. Het slapen ging in het begin moeizaam maar nu het vertrouwen er is, ligt ze ruim twee uur te knorren met de andere kinderen.

Lees ook

In mijn beleving voegt de opvang iets toe en biedt het iets wat ik niet kan. Marlie heeft geen broertjes en zusjes en ook weinig interactie met leeftijdsgenoten. Dit laatste komt met name doordat mijn vrienden en kennissenkring nogal verspreid zit … zelfs internationaal. Daarbij heb ik nog geen achtertuin dus echt buitenspelen betekent elders heengaan. Wanneer ze thuis is gaan we naar de kinderboerderij, wandelen door het park of naar de speeltuin. Ze wil echt haar ei kwijt en is gek op buitenspelen los van het feit dat het gezond is.

Maar jeetje wat een verandering. Mijn meisje is blij wanneer ik haar vraag of ze met de kinderen wil spelen. Ze heeft het zelfs in het weekend over haar vriendjes en vriendinnetjes. Ze speelt twee keer per dag heerlijk buiten in een grote tuin. En waar ze bij de andere opvang elke keer verkouden thuis kwam of met allerhande virussen is het hier al vanaf het begin rustig *afkloppen*. Dus ook ik heb weer het idee dat ik een soort van weerstand heb!

Maandagochtend, vol trots stapt ze naar binnen bij de opvang en wanneer ik haar ophaal aan het einde van de dag zie ik een vrolijk meisje wat honderduit babbelt over alles wat ze heeft beleefd.

Lieve mama, als je twijfelt over het overstappen naar een andere opvang … volg je gevoel en je hart! Terugkijkend had ik dit veel eerder moeten doen. Laat mijn ervaring je sterken in je beslissing.

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (5)