‘Of ik die fitmom geworden ben? Nee en shut up!’

Eerder schreef ik een blog over het worden van een fitmom 2.0, Sushma de fitmom 2.0 om precies te zijn. Ik kan je verklappen … I freakin’ failed.

Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, niet kunnen sporten zuigt. E-NORM! Ik voel mij dan ook enorm. Punt is, op dit moment mag ik amper sporten en de enige lichaamsbeweging die ik krijg, is op tempo wandelen.

Lees ook

Los hiervan komt de zomerperiode er aan en vraagt mijn zoon geregeld wanneer wij dan nu eindelijk gaan zwemmen?! Hij weet dat bewegen en buiten zijn met mama in een zin samen horen te vallen.

Er worden vragen naar mijn hoofd geslingerd en het duizelt: “OF ik bikini ready ben? Pas je alweer in je oude broeken? Of deze: WAT, draag jij nog wel eens een zwangerschapsbroek?

Het antwoord op deze vragen is: Bemoei je lekker met je eigen zaken. Denk je niet dat ik mij al rot genoeg voel?

Lieve mama’s van makkelijke, huilende, zieke of zorgen baby’s. Trek je niets aan van de wereld om je heen. Doe het op je eigen tempo.

Misschien zit jij wel enorm goed in je vel nu je lichaam is veranderd?

Misschien staat je hoofd er nu niet naar of heb je er simpelweg geen tijd, ruimte of geld voor.

Mag ik je op het hart drukken: het is niet erg. Het komt echt wel weer, of niet.

Het gaat er om dat jij elke dag de kracht hebt om op te staan, voor je baby en misschien om ook nog voor overige kinderen te zorgen.

Alleen jij kan en mag je eigen tempo bepalen. Jij moet het immers doen en niemand anders!

Het antwoord op alle vragen waar iemand anders NIETS mee te maken heeft is kort maar krachtig:

Het gaat je niets aan!

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (3)