Ons Anne

Al dagenlang ben ik één met de hashtag #annefaber. Ik heb heel wat verloren uurtjes gespendeerd aan die selfie. Ik zie de schaduwen in haar jas en de angst in haar ogen. Ook die blik bij ‘lekker douchen’ lijkt verdacht. Ik bekijk haar route en denk aan mijn eigen urenlange fietstochten in hetzelfde gebied, ook alleen. Maar wat is het waard?

Zoals de politie, ME en vele burgers samen in linie de Soesterduinen uitkammen. De plotselinge enorme betrokkenheid. De lokale initiatieven, die dan maar voor lief nemen wat ze eventueel aan kunnen treffen. Alles om Anne te vinden. Ergens gaat het goed mis. Want wat is het waard, met een falend rechtssysteem waarin veiligheid slechts een illusie is?

Lees ook

Maar tussen al die 17 miljoen nieuwbakken recherches en rechters geven we allemaal om Anne. Tussen alle crap die langskomt op twitter branden de kaarsjes. En ergens tussen integriteit en fake-journalistiek willen we allemaal hetzelfde. Want Anne is je zus, collega of dochter. Anne is vol levenslust even je hoofd leegfietsen op een zwarte opoe. En Anne voelt als de Nederlander die we allemaal zijn, maar niet echt kennen.

De gedachten aan haar familie en vrienden kan ik nauwelijks toelaten, zo hartverscheurend. De spanning die ik voel valt in het niet met wat zij moeten doorstaan. En als moeder van een dochter en zoon kan ik alleen maar zeggen: Keep your daughters safe & your sons well-behaved.

Lieve Anne, ik vrees helaas het ergste, vurig hoop ik dat ze je vandaag vinden, zodat je familie, vrienden en kennissen weten waar je bent en rust kunnen vinden.

Update: inmiddels ben je gevonden en wat ik gisteren vreesde is waarheid geworden. Rust zacht lieve Anne. Ik wens je familie, vrienden en kennissen veel sterkte en kracht toe.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (2)