Op stap met de kids? Deze lunch-items maken je blij

Poeh, of je even met drie kinderen op pad wil gaan in je uppie. Hartstikke leuk hoor, een middagje weg met de kids, maar het kan ook zó vermoeiend zijn. Er moeten duizend-en-één items mee. Luiers voor de jongste, flesjes, kleding voor iedereen, want ongelukjes en doorlekken zijn altijd een mogelijkheid en dan heb je ook nog een lading eten in je tas …

Zodra we de deur uit zijn, hebben de kinderen om de haverklap honger. Alsof ze al een week niets meer hebben gegeten. Dat eten dat dan steevast verfomfaaid uit zakjes en doorgelekte bakjes komt. Kortom, in onze leeftijdscategorie van 0, 2 en 3 jaar is het altijd even hard aanpoten op middagjes weg. Gelukkig kun je die kleine donders veel aanleren en zeker als ze hun eigen spulletjes hebben, wordt meehelpen ineens een stuk interessanter.

“Is dat die van jou?”, wordt er met grote ogen gevraagd als ik kom aanzetten met mijn nieuwe aanwinsten van MyMepal. Op de lunchboxen heb ik de namen en foto’s van de kinderen laten zetten en dat maakt deze producten zo uniek.

Zowel mijn 2-jarige dondersteen als mijn 3-jarige kennen elkaars letters, maar een foto van de eigenaar zegt natuurlijk genoeg. “Néé, dit is de mijne”, wordt er blij geroepen en mijn moederhartje maakt een klein sprongetje van blijdschap.

Kom op, we gaan op pad. Maar eerst mogen jullie je eigen lunch meenemen!” roep ik enthousiast, want goed voorbeeld doet immers volgen. Ik moet stiekem erg lachen om de blije hoofdjes van mijn kroost die direct in de weer gaan met hun eigen unieke lunchtrommel. Een geslaagd cadeau, dat is wel duidelijk!

Ik heb mijzelf onlangs getrakteerd op een Lunchpot van MyMepal en wat is dat een verbetering zeg. Er zit namelijk een handig een anti-lekbakje in. Zo doe ik in het bovenste gedeelte stukjes fruit, want in deze decembermaand vol lekkernijen zijn gezonde tussendoortjes des te belangrijker voor mij en mijn kids.

In het gedeelte eronder heb ik ons favoriete Turkse gerecht (dat over was van gisteravond) gestopt. Dat kan ik daar straks mooi even in de magnetron opwarmen. “Mmm, wij gaan echt lekker eten hè mama!”, zeggen de oudste twee glunderend. Ja, dat gaan we zeker doen. Maar eerst eens zorgen dat we daadwerkelijk bij de dierentuin komen.

Alle spullen worden bij elkaar geraapt en zo lopen we niet veel later bepakt en bezakt richting de bus. Het avontuur kan beginnen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met
MyMepal.

Lees hier waarom wij samenwerken met merken.

Melek Dogan

Melek is getrouwd met Wouter. Met hun dochter Kardelen van 3,5 en zoons Orman van 2,5 en Ender van een half jaar is het een drukke boel in huis. Melek is naast moeder óók docent Nederlands en heeft haar eigen huiskamerrestaurant en cateringbedrijf De Groene Smulpaap in Landsmeer. Als ze niet druk aan het moederen is binnen haar jonge gezin, moestuiniert ze graag in haar biologische tuin, blogt ze, heeft ze een klusproject met Manlief of een theatraal feestje met haar vriendinnen.

Reageer op dit bericht