Op vakantie: als je kind ziek wordt in het buitenland #Sharon

De vakantie zat er bijna op! Heerlijk weer en lekker genieten samen met mijn mini. Ik vond het wel pittig hoor, omdat je “normaal” gesproken samen de verantwoordelijkheid draagt en ik natuurlijk alleen was. Dan merk je toch dat je die extra handen mist om af en toe tijd voor jezelf te hebben zoals baantjes trekken in het zwembad, een drankje doen of om je maaltijd lauwwarm te eten in plaats van koud. Desondanks heb ik erg genoten van de Spaanse zon en mijn blije heftig zwaaiende en ‘Ola’ roepende mini. Menig Spaans hart heeft ze om haar kleine vingertje gewonden.

Op de laatste volle dag waren we heerlijk aan het genieten van een korte sightseeing en daarna bijkomen aan het zwembad. Tegen een uurtje of 17.00 uur hadden we onze late lunch net op en speelden we aan de rand van het kinderzwembad. Ineens begon Marlie te huilen uit het niets en greep naar haar oor. De paniek sloeg direct om mijn hart dat ze een oorontsteking had. Gezien we de volgende ochtend al in het vliegtuig stapte wilde ik toch een huisarts consulteren. De receptie verwees ons door naar een of andere privé kliniek.

Lees ook

Met de taxi vertrokken we en na een kwartier kwamen we aan. Bij de balie begon het … ik heb een verzekering in Nederland en zij moesten een autorisatie hebben vóór er een arts naar Marlie wilde kijken. Anders mocht ik direct even 155 euro betalen voor een consult. Gelukkig was dit snel geregeld door naar de Eurocross te bellen. Na allerhande documenten te hebben ingevuld en ondertekend, namen we plaats in de wachtkamer. Redelijk snel daarna mochten we bij de kinderarts komen. Ze keek Marlie na, nogal ruw vond ik, en concludeerde inderdaad een oorontsteking en lichte keelontsteking. Gelukkig mag ze met deze variant nog wel vliegen. Met een recept voor oordruppels met antibiotica en een vloeibare vorm van Ibuprofen werden we weggestuurd.

Aangekomen bij de apotheek na 10 minuten rijden bleek dat we een recept mee hadden gekregen die ze niet accepteerden. Dus weer terug naar de kliniek voor het juiste recept. Eenmaal aangekomen in het hotel waren we ruim 150 euro lichter maar wel met de zekerheid dat het veilig was voor haar om te vliegen. Ik heb nog gevraagd aldaar of ik overdreven had gehandeld of dat het echt wel noodzaak was. Dat laatste bleek. Vlak voor de vlucht mocht ze een dosis ibuprofen en had ze al 2 keer oordruppels met antibiotica gehad.

Een onrustige nacht volgde en de volgende ochtend stapte ik toch met een aarzeling het vliegtuig in. Alles standby en hopende dat Marlie niet teveel pijn zou hébben. Tot mijn verbazing viel ze tijdens het opstijgen in slaap. Met dat lieve slapende meisje op schoot werd het mij eventjes te veel. Snikkend vertelde ik aan mijn beste vriend dat ik toch wel iets goeds moet hebben gedaan om haar aanwezigheid en liefde te mogen verdienen. De vlucht ging uitzonderlijk goed maar jeetje … Wat was ik blij dat weer op Nederlands bodem was geland.

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht