Op vakantie met een drama queen van bijna twee #Evelinn

Zoals in je in mijn vorige blog kon lezen, heb ik mijn enkelbanden gescheurd. Precies twee dagen voor onze langverwachte vakantie naar Italië. We besluiten uiteindelijk om toch te gaan rijden. Althans ik rijd dus niet, maar mijn stoere vrouw wel. Met extra stops en overnachtingen komen we op plaats van bestemming aan, klaar om te genieten van onze welverdiende rust. We zitten bij het Gardameer en de camping overtreft onze verwachtingen. Er is van alles te doen hier, zeker voor onze dochter.

Alleen sinds aankomst is mijn dochter niet in haar hum. Eerst dacht ik dat het vermoeidheid van de reis was of wennen aan de temperatuur en omgeving. Maar we zijn nu een week verder en het drama-gedrag gaat onverminderd door. In november wordt ze twee jaar, waardoor ik mezelf afvraag of dit de fase is die ze zo liefkozend ‘terribele two’ noemen. Of zoals mijn moeder het noemt: ‘twee-is-alles-nee-fase’.

Alles wat ze normaal leuk vindt, levert nu zo’n enorm drama op dat het lijkt alsof de wereld vergaat. Ik wist niet dat mijn kind zo’n drama queen kon zijn. Met haar gestamp en gekrijs om werkelijk helemaal niets.

Lees ook

Ondanks dat we op vakantie zijn, probeer ik voor haar zoveel mogelijk regelmaat en rust te bewaren en geen lange uitstapjes te plannen. Dit om haar zoveel mogelijk in haar element te laten zijn. Maar wat ik ook doe (of juist niet doe) het loopt allemaal uit op dikke tranen en heel erg veel gehuil.

Zo had ik mij deze vakantie toch echt niet voorgesteld. Hoewel ik probeer hier zo relaxed mogelijk mee om te gaan, merk ik toch dat frustratie, gevoel van onmacht en wanhoop soms de overhand krijgen. Waarschijnlijk doe ik gewoon te hard mijn best om het goed voor haar te doen.

Maar hoe ga ik dan wel om met mijn kleine driftkikker? Iemand tips?

Lees ook: ‘Als het twee dagen voor je op vakantie misgaat. Wat nu?! #Evelinn’

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht