Op vakantie met twee peuters? Lees deze 7 tips!

Wij zijn nog niet zo lang geleden twee weken met de auto naar Italië geweest met de kinderen. Van tevoren vond ik het best een beetje spannend: met twee peuters zo ver weg. Maar we hebben een topvakantie gehad en het ging erg goed met de kinderen.

7 tips voor als je deze (na-)zomer nog weg gaat:

Lees ook

#1. Zorg voor genoeg afleiding tijdens de autorit
Ik had een tas met speelgoed tussen hen in staan op de achterbank zodat ze daar zelf in konden graaien. Ook boekjes die ze zelf al goed kennen en dus zelf kunnen “lezen” deden het goed. Verder natuurlijk een cd met kinderliedjes of verhaaltjes in de autoradio. En tot slot natuurlijk de tablet met filmpjes voor noodgevallen.

#2. Ritme
Probeer, eenmaal op de plaats van bestemming, het ritme er een beetje in te houden. Voor kleine kinderen is het fijn als de dag een beetje voorspelbaar verloopt. Dus bijvoorbeeld ontbijt, activiteit met ondertussen fruit, daarna lunch, even slapen, weer een activiteit en dan eten en naar bed. Om 17.00 eet er nog niemand in Italië, dus wij hadden ons ritme ongeveer hetzelfde als thuis alleen dan alles zo’n twee tot drie uur later. Voor onze kinderen werkte dat goed. Ze gingen rond 22.00 naar bed, maar werden ook pas om 9.00 wakker. Heerlijk toch? Lekker uitslapen in de vakantie!

#3. Stel je verwachtingen bij wat betreft gezond eten
Ik had aan het begin van de vakantie nog het streven om de kinderen een beetje gezond te laten eten. Maar met twee peuters die afkeurend reageren op alles wat er anders uit ziet dan thuis heb ik dat streven op dag 3 van de vakantie al laten varen. Het is maar voor twee weken. Thuis doen we wel weer gezond!

#4. Neem genoeg spenen mee
Mijn dochter is twee van haar drie spenen kwijt geraakt in de auto. Geen idee waar ze waren tot ze een paar dagen later weer opdoken. Later in de vakantie gingen ze alsnog kapot. In Italië verkochten ze andere spenen en die kieskeurige peuters van ons hebben liever alles zoals ze het gewend zijn. Gelukkig hebben wij met de resterende spenen kunnen doen tot we thuis waren en daar snel nieuwe gekocht.

#5. Zonnebrand
Goed en lekker vaak smeren, liefst factor 50 voor die kleintjes.

#6. UV-werende shirts
Dit vonden wij echt een uitkomst voor op het strand en/of zwembad. Het scheelt een hoop gesmeer met zonnebrand en je weet in ieder geval dat hun schouders en rug niet verbranden.

#7. Een kindvriendelijke bikini of badpak voor jezelf
Dit is een bikini of badpak waarbij je niet gelijk volledig wordt uitgekleed als je met je kindje aan het zwemmen bent. Door de graaierige handjes van mijn jongste had ik dagelijks meerdere malen een nipple gate in het zwembad en in zee.

Fijne vakantie!

Lees ook: De ultieme baby en peuter inpaklijst voor vakantie.

Marieke Leijtens

Marieke (32) is getrouwd met Mark en trotse mama van Timo (4) en Mila (2). Ze is werkzaam als belastingadviseur en haar hobby's zijn wandelen, schrijven, zingen en leuke dingen doen met het gezin.

Reageer op dit bericht