Over een paar weken heeft onze baby een naam! #Giulia

Opeens dringt het regelmatig tot me door: over een paar weken luistert dat wezentje dat nu nog in mijn buik zit naar de naam die we al maanden in het geheim voor haar hebben. Elke keer als ik me voorstel hoe we haar naam voor de eerste keer uitspreken naar haar opa’s en oma’s, springen de tranen in mijn ogen. Ja, nu ik dat hier typ ook alweer!

Toen we net wisten dat ik zwanger was, kwam mijn man elke dag met een andere naam voor ons kind thuis. Welke namen dat waren, zou ik je al niet meer kunnen vertellen. Vrij snel bleef het namelijk bij een specifieke naam: Stekkie. Hoe hij er op kwam? Geen idee. Maar het paste wel heel goed bij ons!

Lees ook

Stekkie is immers geen standaardnaam voor het project dat in je buik groeit. Namen zoals ‘hummeltje’, ‘kleintje’ en ‘ukkie’ zijn hartstikke schattig, maar ik vind het wel leuk dat we een zeer originele naam hebben voor ons kind. Daarnaast was de naam Stekkie wel erg toepasselijk voor de fase in ons leven waarin we ons bevonden. We stonden namelijk op het punt om te verhuizen!

Officieel ben ik zelfs zwanger vanaf de dag waarop we de sleutel van ons huis kregen, 17 september. Alsof onze dame het wist! Nadat we op 20 oktober verhuisden, kregen we diverse kaartjes van familie en vrienden. ‘Veel geluk met jullie nieuwe stekkie!’ Je begrijpt dat wij in een deuk lagen om al die kaartjes: ze moesten eens weten …

Inmiddels is de naam Stekkie helemaal ingeburgerd. We hebben op WhatsApp een groep met de opa’s en oma’s, peetoom en peettante. Deze groep heet dus ‘Stekkie’. Ik heb een verlanglijstje gemaakt met kraamcadeautjes om straks iedereen gemakkelijk antwoord te kunnen geven op de vraag: ‘Waar kunnen we jullie blij mee maken?’ Dat is dus het verlanglijstje van Stekkie. De eerste proefdruk van het geboortekaartje was voor Stekkie. De afspeellijst met liedjes waarvan we er elke dag minimaal één voor haar afspelen zodat ze deze muziek straks herkent, heet Stekkie.

De oma van mijn man vroeg na een tijdje zelfs: ‘Ze gaat straks toch niet echt Stekkie heten, hè?’ Die naam hoorde ze ons immers continu gebruiken! Wees gerust, dit is alleen maar haar projectnaam. Hoewel we er ook over gegrapt hebben haar straks als tweede naam Stekkie te geven. Maar geen zorgen, dat gaat niet gebeuren. Ze zal later natuurlijk wel te horen krijgen dat ze zo’n 9 maanden lang Stekkie geheten heeft en hopelijk vindt ze dat dan net zo leuk als wij het nu vinden!

Zeer binnenkort komt er echter een moment waarop we die naam los moeten laten. Dat wordt wennen! We zijn nu zo gewend om haar buitenshuis en grotendeels ook thuis braaf Stekkie te noemen. Zo af en toe gebruiken we haar echte naam wel, om er alvast aan te wennen. Maar niet te vaak, uit angst dat we die ooit in het openbaar verklappen!

Elke keer als ik me nu voorstel dat we haar bij haar echte naam noemen, schiet ik vol. Stekkie is de naam voor een ontastbaar wezentje, waar we zielsveel van houden maar waarvan we ons nog steeds moeilijk kunnen voorstellen dat het echt ons kindje is. Als ik me dan voorstel hoe we haar echte naam uitspreken naar het ziekenhuispersoneel zodra we haar voor het eerst ontmoeten en hoe we de opa’s en oma’s bellen om te vertellen dat ze geboren is, wordt het opeens heel echt.

Ik wil ook dat het zo echt wordt! We zijn dol op de naam die we voor haar hebben gekozen, al toen de wereld nog niet wist dat ze onderweg was. Op de een of andere manier geloof ik het pas als ze die naam draagt. Stekkie is leuk om over te kletsen, maar pas als ik me voorstel hoe we straks over … praten, besef ik pas dat we echt ouders worden. Van een echt kind, met een echte naam. Een meisje dat zal opgroeien en die naam de rest van haar leven zal dragen. Hopelijk vol trots!

Meer blogs lezen van Giulia?

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Leave a comment (3)