Peuter en baby sluiten mama op in kelder (zonder mobiel) #Gastblog

Wat kan er nu mis gaan als je even snel twee pakjes appelsap uit je kelder gaat halen? Niet veel toch? Toch verraad de kop van deze blog al wat mij is overkomen. Vandaag vertel ik jullie daarom mijn kelder-avontuur. Hou je vast. 

Er liggen dus op een dag twee pakjes appelsap in de kelder die deze mama graag wil hebben. Ik sneak er snel heen en doe de deur dicht. Ik wil graag voorkomen dat straks mijn peuter (2) of baby (1), die nu nog lief in de kamer aan het spelen zijn, naar beneden donderen. Brrr, de gedachte alleen al.

Lees ook

Goed, ik pak de pakjes appelsap en terwijl ik sta te treuzelen of ik nog meer nodig heb, hoor ik boven een klik en een hoog stemmetje. “Mama ik heb de deur voor je open gedaan!”

Nou dan ben je héél snel boven aan de trap kan ik je vertellen. Te laat. De deur heeft mijn dochter niet opengedaan, maar op slot. De spleet onder de kelderdeur is zo groot dat ik mijn vingers tot aan mijn knokkels onder deur door kan steken. Maar wat nu?

Ik zie mijn tweejarige peuter en baby van 11 maanden voor de deur langs schuiven. Zolang ze in beeld zijn, heb ik het gevoel dat ik nog de controle over ze heb. Ik vraag aan mijn dochter of ze alsjeblieft even mijn mobiel van het aanrecht wil pakken. Ik vraag het lief, maar omdat ik snel uit deze benarde situatie wil, beland ik al snel in het stadium commanderen.

Ik roep dat ze een stoel bij het aanrecht moet zetten om er op te klimmen. Een enorm lawaai volgt. Mevrouw is bezig om een stoel uit onze garage vandaan te trekken. Peuterlogica, want nog geen meter van het aanrecht staan vier stoelen. Enfin, ze doet wat ik haar vraag. Toch?

Nou. niet. helemaal. Ergens onderweg blijkt de stofzuiger ineens interessanter.  Ik begin weer te roepen vanuit de spleet die onder de kelderdeur zit en roep:  “Joehoe, mama zit in de kelder. Kom eens even naar de deur.” En daar komt ze weer aan gedribbeld. Ze vraagt met onschuldige ogen: “Wat is er wat mama?” Ik zucht: “Ja schat, ik zit in de kelder en heb nu een telefoon nodig.”

Het lijkt eindeloos te duren, maar dan tien minuten later is dan eindelijk de telefoon van het aanrecht gekomen. Na veel aanwijzingen schuift mijn kleine meid hem een stukje onder de deur door. Maar net als ik de telefoon iets draai en mij bedenk dat ik godzijdank zometeen hulp kan inschakelen, is daar mijn grote baby. Die grist de telefoon weg om daar vervolgens heerlijk mee te gaan spelen.

Zijn grote zus die ondertussen wederom in beslag wordt genomen door onze kennelijk interessante stofzuiger, wordt daar door mij weer weg geroepen. “Mama moet die telefoon terug, help jij even lieverd?” En gelukkig is ze de beroerdste niet en pakt zij hem terug uit de handen van haar broertje om hem uiteindelijk weer een stukje onder de deur door te schuiven.

Maar mijn baby is terug. Het is een hels karwei om met twee vingers een stukje telefoon vast te houden als er aan de andere kant met twee kleine baby handjes aan getrokken wordt. Uiteindelijk vraag ik aan mijn dochter of ze haar kleine broer mee naar de andere kant van de keuken wil nemen. En ja geef hem maar iets om op te sabbelen. Het kan mij niet meer schelen, ik wil nu bellen!

Na veel gedoe heb ik mijn telefoon eindelijk. Ik bel mijn man huilend op, vertel dat ik in de kelder opgesloten zit en dat de kids aan de andere kant van de deur vrij spel hebben. Gelukkig werkt hij maar 200 kilometer verderop. Zucht!

Mijn lieve man is zo slim om de buurvrouw te bellen, zodat die de deur open kan gaan doen. Ondertussen komt mijn grote baby nog even laten zien dat hij chocolade pinda’s zit te eten. Godzijdank was de buurvrouw toen niet ver meer. Wat een avontuur!

Geschreven door een anonieme mama.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal met ons en andere moeders delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama. 

Meer gastblogs lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (5)