Deze peutermoeder mag drie weken niet tillen. Help! #Evelinn

Ik moet deze week geopereerd worden en een nachtje blijven, niks ernstigs hoor, maar het geeft toch gedoe. Zoals de meeste mensen ben ik geen fan van ziekenhuizen. Het feit dat ik een nachtje moet blijven vind ik niet leuk. Het beeld van rochelende snurkende mensen bij je op de kamer krijg ik maar niet uit mijn hoofd. Daar lig je dan in zo’n verschrikkelijk ziekenhuisbed geen oog dicht te doen. Kortom, muziek, oordopjes en slaapmasker in de aanslag om alle ongewenste afleidingen buiten te sluiten. Maar zonder dollen, waar ik mij meer zorgen over maak ik de herstelperiode daarna. Een peutermoeder die drie weken niet mag tillen, help!

Door de operatie mag ik dus drie weken lang niet tillen en geen huishouden doen. Nu is dat huishouden niet per se een probleem, dat omzeilen daar ben ik sowieso al heel goed in. 😉 Ik laat dat dit namelijk met heel veel liefde over aan mijn lieve vrouw die er toch al een stuk beter in is dan ik. Ik ben meer van de Franse slag terwijl mijn vrouw houdt van grondig en uitgebreid. Als ik het doe dan doet ze het waarschijnlijk toch nog een keer om zeker te weten dat het echt schoon is.

Lees ook

Zoals je begrijpt is dus het stukje huishouden wel gedekt. Ook met de hond uitlaten verwacht ik geen problemen, aangezien ze haar al had voor ze mij überhaupt kende en daarom afspraak is dat zij voor de hond zorgt. Ik zie namelijk zelf niet zo de lol in van het moeten poep rapen, nadat onze trouwe viervoeter net haar behoefte heeft gedaan en een mooi lauw warm hoopje voor me heeft achter gelaten. Ehm. Nee.

Waar ik vooral tegen op kijk en slapeloze nachten van heb, is het niet mogen tillen van mijn kleine 2-jarige zwaan-kleef-aan. Ik kan haar niet naar bed brengen, want ze slaapt nog in een ledikant en daar mag ik haar dus niet in tillen. Als ze vanaf de grond opgetild wil worden, kan ik dat ook niet doen. Gelukkig is mijn vrouw thuis, zij vangt het op, maar toch. Het zal soms moeilijk worden en het idee dat ik niet actief voor haar kan zorgen doet mij echt pijn.

Het voelt echt als afstand nemen. Ik kan zoveel dingen niet doen met haar. Gaat ze begrijpen dat mama even minder met haar kan doen dan normaal? Gaat ze snappen waarom ik haar niet op bed breng, iets wat ik bijna elke avond doe? Waarschijnlijk maak ik me druk om niks, maar ik maak me wel drukker over het niet kunnen zorgen voor mijn dochter dan dat ik me zorgen maak over bijvoorbeeld de narcose.

Heb jij je kind wel eens een tijd niet kunnen tillen door een operatie of blessure? Hoe ging daarmee om en heb je tips voor mij hoe deze weken door te komen?

Alle tips zijn welkom!

Meer blogs lezen van Evelinn?

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (2)