Politieagent Frank is cliniclown (en heeft ons hart gestolen)

Door de week gaat Frank Westerop (55) als agent de straat op. Hij gaat langs bij hangjongeren, lost burenruzies op en snelt naar meldingen die zijn aandacht nodig hebben. Op zondag ziet zijn dag er echter heel anders uit. Dan zet Frank zijn rode neus op en vrolijkt hij als clown Powie kinderen op in het ziekenhuis. 

Aan RTL nieuws  vertelt Frank dat hij werd geraakt door een reclame op tv van de CliniClowns. Hij zag hoe een jong meisje werd opgevrolijkt door een clown. “Heel even vergat dat meisje haar infuus en haar ziekte en moest ze lachen. Ik zat daar, als stoere politieagent op de bank en schoot vol. Zo hoort het bij kinderen, dacht ik.”

Frank besloot meteen met CliniClowns te bellen om zich aan te melden als vrijwilliger. “Maar dat kon helemaal niet! De vrouw aan de telefoon vertelde dat het een fulltime baan was, waar je voor moest solliciteren en een clownsopleiding voor nodig had. Ik vond het bij de politie veel te leuk en wilde mijn baan niet opzeggen, dus het hield op, dacht ik.”

Toch liet het idee om kinderen op te vrolijken Frank niet meer los. Uiteindelijk besloot hij opzoek te gaan naar een clownsopleiding. “Ik vond een paar opleidingen in Amsterdam, koos een leuke uit en meldde me aan. Uiteindelijk heb ik vier jaar lang verschillende opleidingen en cursussen gevolgd.” Na het volgen van deze opleidingen en cursussen kon Frank elke zondag als clown Powie aan de slag op de kinderafdeling van het VUmc. Dat doet hij nu alweer tien jaar.

Wanneer Frank clown Powie is, mag alles. “Als een kind samen met mij tien keer de glijbaan af wil, dan kan dat. Maar als een kind met mij over zijn ouders of over zijn chemotherapie wil praten, dan kan dat ook. Clown Powie komt uit mijn hart. Het geeft zo veel voldoening om een ziek kind te zien glimlachen, dat zou ik nooit willen missen.”

Vanwege Frank zijn bijzondere en liefdevolle inzet, maakt Frank kans om ‘Amsterdammer van het Jaar’ te worden. Wij vinden dat hij deze titel zeker verdiend heeft en gaan zeker stemmen op deze held. Jij toch ook?

(Foto: Twitter.com/polarchimedes)

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht