Pride Week: Waarom we Prins George met rust moeten laten en DIT filmpje zo hard nodig is!

Het is deze week Pride Week. De hele week staat (vooral Amsterdam) in het teken van jezelf kunnen zijn. Aandacht voor gelijke rechten, het vieren van je eigen identiteit en trots kunnen zijn op wie je bent. En juist in deze week ontstond er ophef over Prins George, je weet wel, die uit Engeland.

Laatst was hij jarig, hij is vier jaar geworden. Een hele leeftijd voor een prinsje. Een prins die opgroeit in de tijd van social media, waar iedereen overal een mening over heeft en deze lekker anoniem kan spuien op internet. Ter ere van zijn verjaardag is door het Engelse koningshuis een aantal foto’s vrijgegeven waarna ‘ophef over zijn geaardheid’ ontstond. Op een van de foto’s zou het mannetje er zogenaamd ‘vrouwelijk’ op staan. Ik herhaal, hij is VIER jaar geworden. Laat hem de komende jaren eerst lekker spelen met leeftijdsgenoten, leren fietsen, lezen en schrijven en zichzelf leren kennen. Dat is voor de gemiddelde tiener al moeilijk genoeg, laat staan voor een jongen die al vanaf moment één in de spotlights staat.

George and Charlotte explore helicopters in Hamburg on the last day of #RoyalVisitGermany???

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Ook kwam deze week, ter ere van Pride Week, een filmpje van Pixar uit. Het gaat over een jongen die verliefd is op een andere jongen. De blikken van anderen, de angst om anders te zijn, het uit de kast komen. En dat allemaal in vier minuten. Ik vond het een prachtig filmpje. Er zijn wel mensen die daar anders over denken. Op internet heb ik veel reacties gelezen, van mensen die het een schan-da-lig filmpje vinden. Ik las dingen als “homoseksualiteit is een ziekte” en dat mensen niet willen dat hun kinderen in aanraking komen met “dat soort mensen”. Ik ben me kapot geschrokken. Dat er nog steeds mensen zijn met het bizarre idee dat iemands geaardheid besmettelijk is, of slechte invloeden zou hebben. Ik kan er echt niet bij. Het bevestigt wel weer het belang van Pride Week.

Wat ik mijn dochter wil meegeven: iemands geaardheid (en geloof, afkomst, huidskleur, etc) heeft niets te maken met of iemand slim, aardig of betrouwbaar is. En geloof me, als blijkt dat zij later op meisjes valt: het maakt me helemaal niks uit. Als ze maar samen is met iemand die haar gelukkig maakt en die goed voor haar is. ♡

En oja, stel dat blijkt dat Prins George tóch op jongens valt, HOE COOL zou het zijn als hij later de eerste homoseksuele koning van Engeland is?!

Barbara de Vries

Barbara (31) kreeg samen met Olivier in zomer van 2016 een dochter. Ze werkt als docent aardrijkskunde op een middelbare school. Ze is dol op stedentrips, vulkanen en stenen. Hier blogt ze over haar leven als mama, gevuld met uitstapjes, (voor)lezen, koken en lekker eten, huishouden en heel veel was.

Leave a comment (1)