Proberen rust te houden met een terrorpeuter? Onmogelijk #Evelinn

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen, moest ik geopereerd worden inclusief een nachtje ziekenhuis. Nu sta ik net als ieder ander persoon niet te springen om naar het ziekenhuis te gaan. Want wie wordt er nou blij van een shot narcose? Misschien mensen die een cosmetische ingreep ondergaan die hun mooier maakt of zo? Maar dat was bij niet het geval. 

Gelukkig is het meegevallen in het ziekenhuis. Ik was uiteraard na de operatie volledig van de wereld en besloot toen ik wakker werd mezelf eens volledig onder te kotsen. Door de narcose boeide het me niet en sliep ik prinsheerlijk weer verder om weer schoon wakker te worden. Zouden we dat misschien ook met mijn huishouden kunnen proberen? 😉

Lees ook

Eenmaal thuis maakte ik me echt wel zorgen over hoe Mylène er mee om zou gaan dat ik niet voor haar kon zorgen. Maar ook dat is tot nu toe mee gevallen. Ze zoekt me op en knuffelt me voorzichtig. Dus ik ben erg blij met hoe het gaat. Mijn vrouw denkt daar iets anders over.

Ik ben de strenge van ons twee en Mylène is haar bij elke stap aan het uittesten. Zelfs naar de supermarkt is een soort expeditie strafkamp geworden. Ze grijpt alles uit de schappen vanuit het winkelkarretje en als ze niks te eten krijgt dan gilt ze zo hard dat de kinderbescherming haar haast zelf kan horen schreeuwen.

Ik wil me er ook niet steeds in mengen en mee bemoeien, want ze zullen het toch ook samen ook moeten uitvechten. Ik heb heel erg de neiging om het dan over te nemen en op een strenge toon Mylène te vertellen dat wat ze doet niet mag.

Als ik dat doe is het namelijk meteen over en bij mijn vrouw duurt het dan nog minimaal een half uur, waarna dochter lief het hikkend en snikkend opgeeft en mijn arme vrouw ook uitgeblust is, waardoor ze soms nog niet eens met de helft van de boodschappen thuis komt. Vervolgens loopt ze met haar ziel onder haar arm terug naar de winkel, omdat ze weer een battle verloren heeft van onze kleine schattige terrorist.

Heb jij dit meegemaakt met je kind? Hoe ging je daar mee om en heb je tips voor mijn nu nog strijdlustige vrouw?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (2)