Realiteit vs sociale media door de ogen van een moeder #Sharon

Wat zijn we toch geëmancipeerd! We zijn geëvalueerd en kunnen ons in Nederland meten met mannen (op wat verschil in beloning na). Waarom voelt het dan vaak alsof ik probeer alle ballen in de lucht te houden (lees: teveel ballen). De liefdevolle geduldige mama, de huisvrouw, de partner, de verleidster, de ambitieuze onderneemster en de goede vriendin die voor haar vrienden klaarstaat. Ik faal elke dag wel op één of meerdere fronten en vraag me toch af … hoe vind je de balans tussen al deze rollen?

Uiteraard wil je alles goed doen en is de wereld om ons heen bijna perfect te noemen. Op sociale media komen perfecte familiekiekjes voorbij met de meest glamoureuze filters. Iedereen lijkt het zo goed te hebben en oogt zo gelukkig! Maar is dat ook zo?

Lees ook

Ik vind het maar een uitdaging om mijn meisje in deze wereld groot te brengen. Want hoe wapen ik haar tegen een wereld, waar je haast niet je unieke zelf kan zijn als vrouw en waar je het moet opnemen tegen Kardashians? Waar plastische chirurgie net zo gewoon is als een bezoekje aan de tandarts? Opgespoten lippen, bil- en borstimplantaten, ze vliegen om je oren. Inclusief de bijbehorende vlogs en fotoseries over de ingreep en resultaten.

Ik ben overigens geen tegenstander van de cosmetische wereld en respecteer een ieder die zijn of haar lichaam wil verfraaien. Alleen op straat zie ik jonge vrouwen die zo hun best doen om binnen het modebeeld te passen. Jonge vrouwen die onzeker naar hun lichaam kijken door zich puur te focussen op de perfecte buitenkanten van hun rolmodellen . Ik vraag mij wel eens af hoeveel volgers Marie Curie, Eleanor Roosevelt en moeder Theresa hadden gehad op Instagram.

Ik hoop dat ik mijn meisje mee mag geven dat ze prachtig is zoals ze is. Dat ze genoeg is voor degene die haar verdiend. Dat niet iedereen haar aardig hoeft te vinden. Ik wens dat ze zich lekker voelt in haar eigen lijf en een gezonde dosis zelfspot heeft. Maar bovenal dat uiterlijk vertoon niets zegt over geluk of de binnenwereld.

Dat ik later samen met haar kan lachen om het tijdperk waar uiterlijk vertoon via (a)sociale media het even leek te gaan winnen van het echte menselijk contact. Ik ben voor technologie, maar ook voor intermenselijke relaties en hoop dat we het goede voorbeeld gaan geven aan onze kinderen. Want zeg nou zelf … een echte knuffel zegt toch meer dan duizenden woorden op afstand?

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)