Ren-je-rot: als je dreumes opeens kan lopen

Jaaaaaa joepie ja jeeeeej!! Mijn kind kan lopen! Wat een mijlpaal! De eerste stapjes werden per stuk geteld, elk nieuw record werd met groot applaus gevierd! Resultaat: binnen een paar weken liep onze dappere dame super soepel! En zo trots als ik ben… er is hiermee ook een nieuwe fase aangebroken.

Waar ik voorheen rustig met vriendinnen koffie kon drinken, terwijl mijn baby in de wagen lag of op schoot zat te spelen, kan ik nu alleen rustig zitten als er iets lekkers op tafel staat. Wat zij ook mag eten uiteraard. Want anders klinkt er een luid en duidelijk protest.

Lees ook

De rest van de tijd is het opletten geblazen. Sinds onze dame kan lopen, heeft ze zich ontpopt tot wereldontdekker. Ze zit geen minuut stil en pakt alles vast wat ze tegenkomt. Ze gaat letterlijk op avontuur. Heel erg leuk, maar niet overal. Afspreken met vriendinnen verandert in een ‘ren-je-rot’. Zorgen dat ze geen volledige interieurs re-styled, dat we onze verzekering na afloop niet hoeven aan te spreken voor alles wat kapot is gegaan én te zorgen dat ze in het zicht blijft. Gesprekken worden maar half gevoerd, halverwege de zin moet er vaak alweer gerend worden.

Ik geniet ontzettend van onze kleine druktemaker en moet erg lachen om haar ondeugende streken. Ik ben blij dat ze zo stoer is en op avontuur durft te gaan. En heel stiekem kijk ik met een klein beetje jaloezie naar de mensen om me heen met een slapende baby of een rustig spelende kleuter, die tijd hebben om met elkaar te kletsen en langer dan 5 minuutjes kunnen blijven zitten…

Maar ik geniet ook nog maar even volop van deze ren-je-rot fase, want voordat we het weten rent ze naar de basisschool…

Lonneke Verhaart

Lonneke (31) heeft samen met vriend Wouter een dochtertje (1). Ze wonen in het gezellige Brabant en houden dus ook wel van een Bourgondisch leventje. Haar passies zijn toneelspelen, zingen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Reageer op dit bericht