Rennen, vliegen, vallen, opstaan en wéér doorgaan #Evelinn

Heb jij ook van die weken dat (wat je ook doet) je achter de feiten aan blijft lopen? Bij mij zijn de weken zelfs maanden geworden. Al maanden zit ik in die vicieuze cirkel. Ik heb momenteel enorme moeite om afspraken na te komen en prioriteiten te stellen. Ik ben met veel te veel dingen tegelijk bezig en daardoor doe ik alles half. Hoe kom ik in godsnaam uit die cirkel en breng ik de rust terug?

Een baan en een studie met stages begint een beetje zijn tol te eisen. Iedereen om me heen heeft er last van, want ook naar vrienden toe ben ik niet genoeg aanwezig en laat ik het afweten op momenten dat ik er juist wel moet zijn. Ik ben normaal heel goed in contact onderhouden, ben echt net een trouwe hond wat dat betreft maar momenteel spreek ik bijna niemand.

Lees ook

Elke keer neem ik me voor mijn beste vriendin aan de andere kant van het land op te zoeken met Mylene, zodat die kids samen kunnen spelen. In plaats van gewoon te gaan schuif ik het al maanden voor me uit en heb nog steeds niet teruggebeld.

Het constant achter de feiten aanlopen zorgt voor onrust bij mezelf, maar ook binnen het gezin. Door het verhuizen is er al flink wat onrust en dat is ook bij Mylène merkbaar. Ze huilt veel en wordt boos om de meest rare dingen. Dat hoort voor een deel ook bij het peuter zijn natuurlijk. Van de week ging ze door het lint, omdat ik zei dat ze me niet mocht knijpen.

De reactie was zo heftig dat ik even dacht dat ze er in zou blijven hangen. Ze eet ook erg slecht, terwijl ze normaal echt alles eet. Natuurlijk is ze een eigenwijze peuter, maar ik weet dat ze erg slecht gaat op onrust.

De grote vraag is dus: hoe breng ik die rust terug breng binnen mijn gezin en doorbreek ik die vicieuze cirkel? Mijn grote voornemen was meer tijd door brengen met mijn dochter. Hoewel ik genoeg tijd met haar doorbreng en genoeg momentjes inbouw voor ons samen, gaat het nog niet zo zoals ik zou willen. We zijn inmiddels in maart aan belandt, dus tijd om mijn goede voornemen na te leven en de zaken anders aan te pakken.

Zijn er meer ouders die dit herkennen of hebben meegemaakt? Hoe pakten jullie dit aan? Ik kan wel wat advies gebruiken.

Lees ook van Evelinn: ‘Naar het consultatiebureau: ons kind te dik?! #Evelinn’

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht