Review: Philips Sonicare For Kids-tandenborstel

Bij ons thuis is tandenpoetsen niet echt de favoriete bezigheid. Tot wij de Philips Sonicare For Kids-tandenborstel mochten testen en álles veranderde.

Tandpasta wordt er steevast afgezogen, er wordt door al het tegenstribbelen weleens een tand overgeslagen en hoe verder ik de kiezen achterin probeer te bereiken, hoe verder ook zijn hoofd naar achteren beweegt. Zucht, zijn de twee poetsminuten al voorbij? Ik heb werkelijk geen idee.

Lees ook

Tot nu toe gebruikten we voor onze oudste zoon Jonah (4) gewoon een normaal tandenborsteltje. Ik zag in de winkel ook wel de elektrische tandenborstels voor kinderen staan, maar dat leek me meer een luxeproduct dan een noodzaak tot ik hoorde dat dit juist werd aanbevolen. Toen ik gevraagd werd om de Philips Sonicare For Kids-tandenborstel voor het Testpanel van WIJ te testen, zei ik dus meteen ja. Ik ben benieuwd of een elektrische tandenborstel bij kinderen een verschil maakt en of het de investering waard is.

Toen Jonah de tandenborstel uit mocht pakken was hij dolenthousiast. Niet zozeer om de tandenborstel zelf, maar om de twee stickervellen die erbij zitten. Je kan de tandenborstel namelijk zelf pimpen zoals je wil, met verschillende voorkantjes die je ook weer kunt afwisselen. Vervolgens komt voor hem de grootste verrassing: deze tandenborstel heeft een eigen app en ja, dat betekent dat hij elke keer dat hij zijn tanden poetst even met mijn telefoon mag spelen.

De app draait om Sparkly, een klein Furby-achtig wezentje waar je kind voor moet zorgen. Zodra het wezentje uit zijn ei gekomen is, mag Jonah hem een naam geven en noemt hem ‘Mill’. Mill moet elke dag gevoerd worden, maakt leuke geluidjes en moet twee keer per dag zijn tandenpoetsen. Sla je een dag over dan wordt Mill erg verdrietig en wil hij niet meer met je spelen. Daarnaast geeft Mill elke keer een paar korte poetsinstructies, wat ook een handige opfriscursus voor mama is.

Via Bluetooth kun je de tandenborstel en de app met elkaar verbinden. Zo wordt er precies bijgehouden wanneer je kind zijn tanden poetst en of dat ook lang genoeg is. Ze weten het poetsen zo echt leuk te maken voor kinderen, met grappige details zoals de gekke smaakjes tandpasta waar ze uit kunnen kiezen en de reusachtige mond vol vieze tanden die in beeld verschijnt zodra jij je tandenborstel aanzet. Terwijl Jonah de tanden van Mill poetst, poetst hij dus ook zijn eigen tanden. De timer geeft aan wanneer de twee minuten voorbij zijn, maar ook wanneer je van kant moet wisselen. Zo besteedt je precies evenveel tijd aan alle tanden. Na elke poetsbeurt krijg je een cadeautje, waarin een nieuwe accessoire voor je Sparkly zit. Dat kan een wollen muts zijn, een zonnebril of een nieuwe kleur vacht. Ook krijgt je kind regelmatig een certificaat, bijvoorbeeld wanneer je een miljoen poetsbewegingen bereikt hebt.

De eerste week kon Jonah niet wachten om zijn tanden te poetsen en om met Mill te spelen. Het was zo erg dat hij zijn tanden soms wel vijf keer achter elkaar ging poetsen en ik heb hem zelfs eens met zijn teennagels aan de slag gezien! Geen grap. Toen de nieuwigheid er een beetje af was, zakte dat enthousiasme weer maar hij poetst nog steeds met plezier zijn tanden en heeft hij echt een goede poetsroutine geleerd. Of beter gezegd; hij laat mij zijn tanden poetsen zonder tegenstribbelen en kijkt op de app mee welke tanden nog vies zijn.

Het voordeel van een elektrische tandenborstel voor kinderen is dat de tanden makkelijker te bereiken zijn en veel schoner worden door de intensievere poetsbewegingen, maar eerlijk gezegd is het de app die van deze tandenborstel echt iets speciaals maakt. De rest van het Testpanel was ook zeer positief, de tandenborstel kreeg een 8.0.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Philips.

Annette van den Berg

Annette (33) heeft samen met haar Ierse man twee kinderen: Jonah Gabriel (5) en Finn Frederick (2) en verwacht eind deze zomer een derde zoon. Ze is naast freelance schrijver ook Mama & Baby pilates instructrice (pilatesputten.nl).

Reageer op dit bericht