Roken op het terras, HOU OP!

Het is ideaal weer om op het terras te zitten. Vorig jaar waren wij ieder weekend kinderloos, want Ravish was bij zijn vader. Wij zaten dan heerlijk op het terras. Deze zomer hebben wij er een partner in crime bij: onze dochter.

Vanaf haar geboorte moet ze overal mee naartoe, tsja het nadeel als je de jongste telg bent. Je wordt op sleeptouw genomen door je ouders. Zo ga je ook mee het terras op bij lekker weer!

Lees ook

Afgelopen weekend gingen naar een kindvriendelijk pannenkoekenhuis midden in het bos. Het krioelde er van de kinderen maar ook van stelletje en vriendengroepen. Onze dochter lag heerlijk te spelen op het speelkleed als mijn neus ineens sigarettenrook ruikt.

Ik wilde een boze blik werpen op mijn partner, gezien hij een roker is. Al rookt hij uiteraard nooit waar onze dochter bij is. Gelukkig was hij het inderdaad niet, maar de mensen aan het tafeltje naast ons wel. Ik sis mijn partner toe dat dit toch niet kan?! Hij stelt dat je nu eenmaal mag roken op het terras, niets aan te doen …

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, wij wilden op het terras zitten en het leek wel of heel het terras aan het roken was. Logischerwijs namen wij daar niet plaats. Een terras verder zaten wij heerlijk totdat de meneer achter ons een sigaret opstak …

Persoonlijk vind ik roken op het terras niet kunnen. Mijn dochter rookt mee, ik rook mee, het hele terras rookt mee.

Moet ik hier iets van zeggen of moeten wij maar op een picknickkleed midden op de hei gaan zitten, omdat ik mijn kind niet bewust wil blootstellen aan de sigarettenrook?!

Hoe denk jij hier over?

Lees ook: ‘Roken tijdens zwangerschap: kindermishandeling!’

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (23)