Rust, Reinheid & Regelmaat. De drie gouden R’en? #Margot

Rust, Reinheid en Regelmaat. De drie gouden R’en, waarvan ik in de eerste weken na de geboorte van Jolie niet wist waar ik ze vandaan moest toveren. Rust? Nee, mevrouw was vooral een nieuwsgierig energiebommetje. Reinheid? Nope, geen handen vrij om de boel aan kant te houden. Regelmaat? Uhm, totale chaos zal je bedoelen!

Oké, oké, misschien een beetje overdreven, maar het was in het begin echt even zoeken naar een goed ritme. Het leek vooral allemaal heel willekeurig wanneer er geslapen of gegeten werd. In de tussentijd was Jolie vooral veel wakker en erg benieuwd wat er op deze wereld allemaal te beleven viel. Zonde om dan te gaan slapen, moest ze gedacht hebben.

Lees ook

De enige constante die te ontdekken was, was dat ze vooral heel graag dichtbij mij was. Niet gek als je je bedenkt dat ze de eerste negen maanden van haar leven in mijn buik heeft doorgebracht. Gelukkig ontdekte ik al snel dat een draagdoek uitkomst bood. Hierin viel ze gemakkelijk in slaap en had ik mijn handen vrij om wasjes te draaien. Ha, twee van de drie R’en in de pocket! 😉

De Regelmaat bleek wel de grootste uitdaging te zijn, want met voeden op verzoek is er geen strak drinkschema, waarna er geslapen wordt. Een slokje hier, een boertje daar. Zeker omdat borstvoeding in het begin een uitdaging was, waren we daar veel tijd aan kwijt.

Na verloop van tijd begon ik een patroon te ontdekken. Drinken, spelen, nog een klein slokje drinken en dan slapen. Soms in bed, vaak in de draagdoek. Eerst probeerde ik nog vaste tijden aan te houden, maar dat hielden we niet lang vol.

Jolie bepaalt nu het tempo en dat gaat goed. Gelukkig maakt ze ’s nachts genoeg uren en wordt ze maar één keertje even wakker voor een beetje melk.

Toch vraag ik me af hoe andere moeders dat doen. Hoe krijg je het voor elkaar dat je kind ‘op de klok’ slaapt?

Tips zijn welkom! 🙂

Lees ook van Margot: ‘Hoe vooraf afkolven mijn borstvoeding redde’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Leave a comment (1)